Öğrencilerin başarısı 'Okullar Yarışıyor' projesiyle arttırılacak

SAVAŞ KARAMAN | ISPARTA - 08.12.2012 16:03 Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Okulumuz Yarışıyor' projesi ile okullar arasında yarış havası oluşturularak öğrencilerin başarısının artırılması hedefleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Özçakmakçı, yaptığı açıklamada, Sütçüler'in Isparta'ya uzak olması, ekonomik seviyesinin düşük olması ve coğrafi şartlarının çetin olmasının sonucu olarak birçok imkândan mahrum kaldığını belirtti. Özçakmakçı, ilçede söz konusu nedenlerle eğitim ve öğretim alanında da sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Projeyi eğitim ve öğretim alanında yaşanan sıkıntıları çözmek için hazırladıklarını kaydeden Özçakmakçı, ?Hazırladığımız proje ile okullar arası bir yarış havası oluşturmayı ve öğrencilerin başarı seviyesini daha üst seviyelere çıkarmayı amaçlıyoruz.? dedi.

Projenin içeriği hakkında da bilgi veren Özçakmakçı, ?Öğretmen arkadaşlar ile birlikte hazırladığımız projeyle ilk önce öğrencileri belirli periyotlarla deneme sınavlarına alacağız. Başarı seviyelerini ölçtükten sonra eksik olan yönlerini tespit ederek gerekirse öğrencilere etüt yapmayı ve ek ders vermeyi düşünüyoruz.? dedi.

Zeynel Özçakmakçı, yıl sonunda dereceye giren öğrencilerin Kaymakam Ahmet Başbaydar tarafından ödüllendirileceği de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber