Doç. Dr. Pala: Bediuzzaman'ın talebeleri hayatlarını millete hizmete adadı

Bursa Bediüzzaman Platformu Başkanı Doç. Dr. Fikri Pala, Bediüzzaman Said Nursi'nin etrafında ihlas ve samimiyetle hizmet edenleri, çektikleri ızdırapların yıldıramadığı belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pala, "Onlar, hayatlarını bu mecit milletin saadetlerine hizmet için geçirdiler." dedi.

Risale Akademi, Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 'Dünyayı Aydınlatan Anadolu Ağabeyleri-Mehmet Fırıncı' paneli Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve slayt gösteriminin ardından başlayan panelde söz alan Bursa Bediüzzaman Platformu Başkanı Doç. Dr. Fikri Pala, "Bediüzzaman'ın etrafında ihlas ve samimiyetle hizmet edenlerden birisi de Mehmet Fırıncı ağabeyimizdir. Bediüzzaman'ın kahraman talebelerinden Mehmet Fırıncı'nın vasfı, diğer nur ağabeylerimiz gibidir. Onlar da üstadlarına 'anam babam sana feda olsun ya üstad' demiştir. Izdıraplar onları yıldırmamış. Hayatlarını bu mecit milletin saadetlerine hizmet için geçirdiler." dedi.

Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. İsmail Benek ise Anadolu ağabeylerini anmanın kendileri için bir vicdan borcu olduğunu ifade belirtti. Dr. Benek, "Ağabeylerimizin bu konuda bir talebi olmadı. Bu şahsiyetleri unutamayız. Onlara teşekkür borçluyuz. Üstadı hayattayken tanıyan ve ona hizmet eden ağabeylere son şahitler deniliyor. Bu panellerin devamını diliyorum. Bu son şahitlerin daha da fazla anılmasını istiyoruz. Türkiye'de bir eğitim kompleksi açılacaksa, bunun levhasında Mustafa Sungur eğitim merkezi açılmalıdır." diye konuştu.

Panelist Prof. Dr. Nevzat Tarhan da öğrencilik yıllarından beri Mehmet Fırıncı'yı tanıdığını söyledi. Panelde konuşan Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Prof. Dr. Gürbüz Atasoy ve İhsan Atasoy da Mehmet Fırıncı'nın hayatından kesitler sunarak, katılımcıları bilgilendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber