Antalyalı kadınlar 10 Aralık'ta beyaz tülbentle meydanlarda

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde beyaz tülbentlerle meydanlarda olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2012 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalyalı kadınlar, dünyanın dört bir yanında 4 Ekim'de başlayan kadın yürüyüşlerine 10 Aralık günü Attalos Heykeli önünde beyaz tülbent takarak destek verecek.

Yürüyüş destek verecek olan kadınlar, Bayındır Mahallesi'ndeki ?Al Yazmalım Anıtı' önünde beyaz tülbentleriyle basın açıklaması yaptı.

Kadınlar 'Haklar Özgür Olsun, Dünya Barış Dolsun', 'Acılara Son Barış Hemen Şimdi', 'Barış Yaşamdır', 'Ben Yalnız Barışsever Değil, Bir Barış Savaşçısıyım' yazılı beyaz tülbentler taşıdı.

Dernek adına konuşa Vildan Küçükaslan, eylem temalarını 'Barış ve Dayanışma' olarak seçtiklerini belirtti. 10 Aralık günü Antalyalı kadınları beyaz tülbentlerini yanlarına alarak Attalos Heykeli önündeki eylemlerine davet etti.

Küçükaslan şöyle konuştu:

"Kadının insan hakları için, küresel kadın şartındaki değerleri gündeme getirmek, gündemde tutmak için, eşitlik için, adalet için, her türlü ayrımcılığa hayır demek için, özgürlük için, kadın katliamlarının durdurulması için, kadına yönelik şiddetin, tacizin, tecavüzün, durdurulması için, savaşa değil, kadına bütçe demek için yürüyeceğiz. 10 Aralık gününü eylemlerimizde süsleyeceğiz. Kadınların sorunları savaşlarla kat ve kat arttı. Yoksulluk, ölüm, taciz, ölüm acıları dayanılmaz olmaktadır. Ancak kadınlar örgütlenebilirlerse savaşı durdurabilirler."

Kadınlar bir süre slogan attıktan sonra alkışlarla eylemlerine son verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber