Lösemili öğrenciye, arkadaşları ve okulu sahip çıktı

Merzifon'da, lösemi hastalığına yakalanan ve ailesinin maddi durumu iyi olmayan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Hayrunnisa Boz için öğretmenleri ve arkadaşları seferber oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tedavisi Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam eden 9 yaşındaki Hayrunnisa için eğitim gördüğü Merzifon Atatürk İlköğretim Okulu'nda yardım seferberliği başlatıldı.

Ailesinin maddi durumunun iyi olmaması dolayısıyla yardım kampanyası başlatan öğretmenleri ve arkadaşları, ilk etapta aralarında üç bin lira topladı. Hayrunnisa'nın arkadaşları, okul harçlıkları ile kampanyaya destek verirken, sınıf öğretmeni ve okul müdürü tarafından gerekli izinler alınarak banka hesabı açıldı. Sınıf arkadaşları, Hayrunnisa'nın hastalığından dolayı çok üzgün olduklarını, bir an önce sağlığına kavuşarak sınıfa geri dönmesini istediklerini dile getirdiler.

Hayırseverlerin, öğrenci için açılan hesaba yardım gönderebileceğini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Nilüfer Cenk, şunları söyledi: ?Hayrunnisa'yı yaşatmak ve okulumuzda yeniden görmek için okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle kampanya başlattık. Yardım topladık. İlk olarak 3 bin TL topladık. Hayrunnisa, Evde Eğitim Hizmeti Uygulaması'ndan faydalanıyor. Onun hem eğitimine devam edebilmesi hem de aramızda tekrar görmek için tüm Merzifonluları bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz.? dedi.

Lösemi teşhisi konulan, Merzifon Atatürk İlköğretim Okulu'nun en başarılı öğrencilerinden 4. sınıf öğrencisi Hayrunnise Boz'un, eğitimini evde sürdürüyor. Fakat ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için hem sağlığına kavuşabilmesi hem de eğitimini sürdürebilmesi için arkadaşlarının ve öğretmenlerinin başlattığı yardım kampanyasına duyarlı Merzifonluların da destek vermesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber