Öğrencilerden anlamlı sergi

Malatya Özel Rahime Batu İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, israfa dikkat çekmek, temel ihtiyaç malzemelerinin etkin kullanımı konusunda bilgi vermek amacıyla Bilinçli Tüketici Sergisi açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rahime Batu Okulları Sergi Salonu'nda açılan Bilinçli Tüketici Sergisi okul öğrencilerinin ilgi odağı oldu. Sınıf Öğretmeni İdris Akıl, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, günlük yaşamda birçok tüketim malzemesinin bilinçsiz kullanım nedeniyle israf edildiğini belirtti. Öğrencilerinin buna dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir sergi açtıklarını anlatan Akıl, ?Sergimizi, okulumuzda eğitim gören diğer sınıflardaki öğrencilerimiz de gezdi. Kendilerine, ?bilinçli tüketici nasıl olur, nelere dikkat eder, israf etmeden temizlik, gıda, giyim eşyası vb. nasıl kullanılır?' konularında bilgiler verildi. Bu anlamlı sergi için öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İsraf bilincinin oluşması, tüketimin daha dikkatli şekilde yapılması adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.? dedi.

Okul Müdürü Haşim Tezcan da günümüzde gıda terörü ve israf konusunda ciddi ihmaller ve suistimaller bulunduğunun her gün haberlere konu olduğunu belirtti. 3. sınıf öğrencilerinin buna dikkat çekmek adına sergi açmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayan Tezcan, ?Güncel bir sorun olan gıda terörü, gıdalarda kullanılan sağlığa zararlı maddeler gibi konular, üçüncü sınıf öğretmen ve öğrencilerimizin duyarlılıkları ile sergiye dönüştü. Minik öğrencilerimiz özellikle gıda ürünlerini kullanırken nelere dikkat edilir, son kullanım tarihi, ürünlerin içerikleri, ambalajlama sistemlerinin düzgün olup olmadığı gibi hususlara dikkat çektiler. Ayrıca bu konuda okulumuzda okuyan diğer öğrencilere de bilgiler verdiler.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber