Engelli kızına dikkati çekmek için belediye önüne çadır kurdu

Ordu'da engelli çocuğunun günlük yaşantısında karşılaştığı sorunları dile getirmeyi amaçlayan baba, Ordu Belediyesi önüne çadır kurarak eyleme başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baba Metin Aksoy, kurduğu çadır yanında gazetecilere yaptığı açıklamada, talepleri yerine gelmediği sürece eylemine devam edeceğini söyledi.

Engelli kızı Derya Aksoy (20) ile kentte birçok sorunla karşı karşıya kaldığını savunan baba Aksoy, şöyle konuştu:

"Burada açtığım çadırın tek bir amacı var, o da bazı haklı taleplerimizin yerine getirilmesi. Nedir o taleplerimiz, öncelikle acil olarak engelliler için ulaşım araçları sağlanmalı. Belediye bünyesinde engelli birimi oluşturulmalı. Yol, kaldırım, rampa çalışmaları ile ilgili program kamuoyuna açıklanmalı. Engellilere yönelik yapılan sosyal alan projeleri açıklanmalı. Bu istek ve taleplerimiz resmi bir açıklama ile kamuoyu ile paylaşılmadığı sürece eylem devam edecektir."

-Belediye Başkanı Torun -

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise eylemin bütün engelli vatandaşları kapsamadığını dile getirdi.

"Bu eylem şahsi çıkarlar için yapılan kişisel bir eylemdir" diyen Torun, şunları kaydetti:

"Arkadaşımızın yaptığı eylem, engelli dernekleri adına değil, tamamen şahsi bir değerlendirmedir. Bunun altında da bir menfaat kaybı yatmaktadır. Kendisi geçen yıl tekerlekli sandalye basketbol takımında görevli bir arkadaşımızdı. Ama bu takımla birlikte aldığımız kararla kendisine beraber çalışamayacağımızı beyan ettik. Ben şuna üzülüyorum, kendisi bugüne kadar gerek belediyeden, gerek vilayetten her türlü desteği almıştır. Kendisi evindeki engellisini kullanarak kazanç haline getirmiştir. Kimse engellilerimizi kullanarak şahsi menfaat etme çabası içinde olmasın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber