Vali hedef belirledi: Siirt'te 2013 yılında 2 milyon kitap okunacak

Siirt Valisi Ahmet Aydın, önümüzdeki yıl il genelinde 2 milyon kitabın okunmasını hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde devam eden 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde, Siirt'te '7'den 70'e Siirt Okuyor' projesini uyguladıklarını belirten Siirt Valisi Ahmet Aydın, 2013 yılında il genelinde 2 milyon kitabın okunmasını hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: "Milli eğitim camiası başta olmak üzere, üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteği ile hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu yılki sloganımız 'Ben bir kitap kurduyum, bir kitap daha yok mu?' şeklinde belirledik. Bu yıl ki kitap okuma kampanyamıza Sancaklar Vakfı Başkanı Sayın Suat Sancak 100 bin, Merter Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz Acar da 81 bin kitap bağışında bulunarak, büyük katkı sağladı. Bundan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçen yıl ki kampanyamızda 220 bin kitap dağıtmıştık. Bu yıl ise hedefimiz 300 bin kitabı öğrencilerimize dağıtmak." dedi.

KİTAP OKUYAN İŞE KAVUŞACAK

İşsiz gençlerin kitap okumasını özendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Vali Ahmet Aydın, "İstiyoruz ki bütün Siirt, kitap okumayı bir yaşam biçimi haline getirsin. Bu amaçla çeşitli çalışmalar ve özendirmeler yapacağız. Örneğin kıraathanelere takılan gençlerimiz için birer kitaplık kuruyoruz. Amacımız buraya gelen gençlerimizin de kitap okuma alışkanlığı kazandıralım. Hatta Burada en çok kitap okuyacak gençlerimize İş-Kur aracılığıyla istihdam sağlayacağız. Ayrıca en çok kitap okuyan öğrencilerimizi her ay altınla ödüllendireceğim. Sömestri tatilinde onları İstanbul'a göndereceğim. Memurlarımıza da başarı belgesi vereceğim. Yeter ki Siirt'te kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirelim." şeklinde konuştu.

Projeden sorumlu Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ise, kitap okuma kampanyası ile vatandaşlarımıza kitap okumanın hayatın bir parçası olduğu bilincini aşılamayı amaçlıklarını belirterek, asıl hedeflerinin ise Siirt'te kitap okumayı bir yaşam biçimi haline getirmek ve Siirt'i okuyan kent yapmak olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber