11 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 11 Aralık 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.00'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak, saat 11.15'te Abbas ile baş başa görüşecek, saat 11.45'te Abbas onuruna öğle yemeği verecek, saat 13.15'te Abbas ile ortak basın toplantısı yapacak, saat 19.30'da Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ile akşam yemeğinde buluşacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.15'te Bosna-Hersek Visoko Belediye Başkanı Amra Babic'i Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek, saat 18.00'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Resmi Konut'ta görüşecek, saat 19.00'da Filistin'in BM'de gözlemci üye ülke olması dolayısıyla Filistin'in Ankara Büyükelçiliği tarafından Swiss Otel'de Devlet Başkanı Abbas ile onuruna verilen akşam yemeğine katılacak.

Bakanların ve bakan yardımcılarının faaliyetleri

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Haliç Kongre Merkezi'nde saat 19.00'da, DYO 35. Resim Yarışması ödül töreni ve sergi açılına katılacak, The Sofa Otel'de saat 19.30'da TURYİD 10. Yıl Kutlama Resepsiyonu'na katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, 13.30?19.00 saatleri arasında Konya'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve toplantılara katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 19.00'da JW Marriott Otel'de Kazakistan Milli Günü Resepsiyonu'na katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 09.30'da Norveç Savunma Bakanı Anne-Grete Strom-Erichsen ile Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda görüşecek, saat 16.00'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Swiss Otel'de bir araya gelecek, saat 17.30'da Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Rassul ve Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile Ankara Palas'ta bir araya gelecek, saat 18.30'da Rassul ve Khar ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek. Davutoğlu, daha sonra temaslarda bulunmak üzere Marakeş'e gidecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 15.00'te Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek ?Tataristan'da TÜRKSOY Esintileri? adlı fotoğraf sergisinin açılışını yapacak.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, saat 15.00'te Down sendromlu TÜRKSAT personeli Ömer Bartu Güven'i evinde ziyaret edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, yüksek yargı organları, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, RTÜK ve Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün de aralarında bulunduğu bazı kurumların 2013 yılı bütçeleri görüşülecek. Toplantı saat 11.00'de başlayacak.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, saat 16.00'da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

- TBMM kamu denetçisi seçilen 5 kişi, saat 14.00'te Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu'nda ant içecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- TÜİK, saat 10.00'da 2012 yılı ekim ayı dış ticaret endekslerindeki değişim ile süt ürünleri üretim istatistiklerini açıklayacak.

- Hazine, 2 yıl vadeli 6 ayda bir yüzde 3,75 kupon ödemeli TL cinsi sabit kuponlu devlet tahvilini yeniden ihraç edecek.

- Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, saat 09.30'da ''Ankara Markalar Buluşması''nda konuşacak.

- Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, saat 12.30'da Ostim Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yapacak.

- Halkevleri Derneği üyeleri, saat 13.30'da Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

- Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri, saat 12.30'da basın toplantısı yapacak.

- Eğitim Sen üyeleri, saat 11.00'de Mülkiyeliler Birliğinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Kaos GL Derneği'nin düzenlediği ?Eşcinseller Futbol Sahasında? turnuvası kapsamında, saat 14.00'te TED halı sahasında ilk maç yapılacak.

- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Ticaret Odası'nda saat 09.30'da, ?Dünya İnsan Hakları Günü? kapsamında düzenlenecek panele katılacak.

- TGC'nin Kurucu Başkanı Sedat Simavi, ölümünün 59. yıl dönümü dolayısıyla Kanlıca Mezarlığında saat 11.00'de düzenlenecek törenle anılacak.

- Türkmeneli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Beyatlı, Akşemsettin Mah. Halıcılar Cad. No: 92 Kat: 3 Daire: 8 Fatih'te saat 11.00'de, Irak Merkezi Hükümet güçleri ile kuzeydeki Kürt Yönetimi güçleri arasında meydana gelen gerginliğin Türkmenler açısından doğurabileceği sonuçları açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliği ile organize edilen "Para Politikaları" konulu toplantıya katılacak. Toplantı saat 10.00'da başlayacak.

- Muş'ta vatani görevini yaptığı sırada intihar ettiği iddia edilen 20 yaşındaki Uysal Doğan'ın için, saat 12.00'de Antalya Cemevi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

- ANSİAD tarafından düzenlenen 2012 yılı 19. olağan toplantısına Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu konuk olarak katılacak. Toplantı saat 20.00'de başlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------------------------

- Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, Akaretler'deki W Hotel Studios'da, saat 10.00'da düzenleyeceği kahvaltılı basın toplantısında Türk tenisinin yeni dönem plan ve stratejilerini açıklayacak.

- 12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 11. Fina Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası öncesinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fina Başkanı Dr. C. Maglione, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Fina Genel Direktörü Cornel Marculescu, Dünya Şampiyonası Organizasyon Komitesi Başkanı H. Onat Yıldırım'ın katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek. Toplantı saat 12.00'de başlayacak.

- Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur'unda 4 maç oynanacak. Program şöyle:

13.00 Altay - Bursaspor

15.30 Gaziantepspor - Sivasspor

18.00 Eskişehirspor - Kardemir D.Ç. Karabükspor

19.00 Galatasaray - 1461 Trabzon

- Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor ile oynayacağı kupa maçı için saat 13.30'da özel bir uçakla Antalya'ya gidecek ve son çalışmasını yaparak kampa girecek.

- Fenerbahçe, Göztepe ile oynayacağı kupa maçının hazırlıklarını, saat 11.00'de Can Bartu Tesisleri'nde basına kapalı yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Türkiye'nin 25 sporcuyla katıldığı Avrupa Atletizm Şampiyonası, Macaristan'ın Budapeşte kentinde devam edecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak. Baş başa görüşme ve Abbas onuruna verilecek öğle yemeği sonrasında iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenleyecek. (11.00 / 11.15 / 11.45 / 13.15)

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ile akşam yemeğinde bir araya gelecek. (19.30)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Amra Babic'i Resmi Konut'ta kabul edecek. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Resmi Konut'ta bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, daha sonra Filistin'in BM'de gözlemci ülke olması münasebetiyle verilecek akşam yemeğine katılacak. (13.15 / 18.00 / 19.00)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kazakistan Milli Günü resepsiyonuna katılacak. (19.00)

POLİTİKA

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Norveç Savunma Bakanı Anne-Grete Strom-Erichsen ile görüşecek. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından kabul edilecek olan Davutoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Rassul ve Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile bir araya gelecek. (09.30 / 16.00 / 17.30)

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Konya'da; valilik, belediye, AK Parti Konya İl Başkanlığı ve Ticaret Odası'nı ziyaret edecek. Bağış, Türk Akreditasyon Kurumu Danışma Kurulu Toplantısı ile Konya Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na katılacak. (13.30 / 15.30 / 16.00 / 17.00 / 18.00 / 18.30)

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Sakarya'da, 'Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Arama Konferansı'na katılacak. (10.30)

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, down sendromlu Türksat personelini evinde ziyaret edecek. (15.00)

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Kütüphane'de Tataristan'da Türksoy Esintileri konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılacak. Bakan Günay, ardından, İstanbul'da DYO 35. Resim Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışına katılacak.(15.00 / 19.00)

DÜNYA

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hollanda'da temaslarda bulunacak.

- AB dışişleri bakanları, aralarında Türkiye'nin de olduğu aday ülkelerle ilgili kararlarını açıklayacak.

- Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

- Kamu denetçisi seçilen 5 kişi, TBMM'de Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu'nda ant içecek. (14.00)

SPOR

- Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Altay-Bursaspor, Gaziantepspor-Sivasspor, Eskişehirspor-Kardemir Karabükspor ve Galatasaray-1461 Trabzon karşılaşmaları oynanacak ve bir üst tura çıkacak takımlar belli olacak. (13.00/15.30/18.00/19.00)

- 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı, yarışların yapılacağı Sinan Erdem Spor Salonu toplantı odasında gerçekleştirilecek. (12.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber