Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı: 1 şehit/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı düzenlendi. Olayda Mücahit Daşdan isimli polis memuru hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Gaziosmanpaşa Polis merkezine 1'i kadın 2 kişi tarafından bombalı ve silahsı saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre Mücahit Daşdan isimli polis memuru hayatını kaybetti. Saldırganlardan bir tanesin kaçarken kadın saldırgan ise polis tarafından yakalandı. Saldırganın yanında bir poşet bulan polis, bomba imha ekiplerini de olay yerine çağırdı.

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da olay yerine gelerek durumla ilgili bilgi aldı. Polisin olay yerindeki incelemesi sürüyor.

ÇAPKIN, SALDIRININ ADLİYEYE GİDEN POLİSE YÖNELİK DÜZENLENDİĞİNİ AÇIKLADI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa'daki saldırının, adliyeye giden bir polis memuruna yönelik düzenlendiğini belirterek, polisin şehit olduğunu, 3 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Saldırıya ilişkin bilgi alan Çapkın, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Hüseyin Çapkın, ?Adliyeye giden bir polis memuru arkadaşımız terörist tarafından başına ateş edilmek suretiyle maalesef biraz önce şehit oldu? dedi.

Teröristin kaçarken de etrafa ateş etmeyi sürdürdüğünü ve 3 kişiyi yaraladığını ifade eden Çapkın, ?Kaçarken yine polis tarafından ele geçirildi. Üstünde de bir silah ve bir el bombası çıktı. Şimdilik tek kişi görünüyor. Saldırgan bayan, açık kimliği belli. Hafif şekilde yaralı? diye konuştu.

Çapkın, saldırıda yaralanan vatandaşlarının durumlarının ciddi olmadığını ifade etti.

Görgü tanıkları saldırıyı anlattı

Gaziosmanpaşa'da polise yönelik silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 vatandaş da yaralandı. Görgü tanıkları saldırgan kadının silahla ateş açtığını, yaralı düşen polis memurunun da kısa sürede hayatını kaybettiğini anlattı.

Saat 15.00 sıralarında gerçekleşen olayda, biri kadın 2 kişi görevli polis memurlarına ateş açtı. Saldırıda polis memuru Mücahit Daştan hayatını kaybetti, Mustafa Ülgen ve Hüseyin Kütüklü yaralandı. Saliha Kaya isimli bir kadın ise olay sonrası şoka girdi. Polis kısa sürede kadın saldırganı yakaladı. Diğer saldırgan ise kaçarak gözden kayboldu.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları çevredeki hastanelere kaldırdı. Polis de çevrede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra olaya ilişkin incelemelere başladı.

Saldırıya tanık olan vatandaşlar, biri kadın 2 kişinin polise ateş açtığını anlattı. Görgü tanıkları, ?Kadın sağa sola ateş açıyordu. Ağır yaralanan polis memuru kıs sürede şehit oldu. Yaralı 2 vatandaş daha vardı onlar da hastaneye kaldırıldı. Büyük bir panik yaşandı.? şeklinde konuştu.

Polisin kaçan faili yakalamaya yönelik çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber