Memur olarak atama vaadiyle çok kişiyi dolandırdı

İzmir'de, memur olarak atanma ve işe yerleştirme vaadiyle çok sayıda kişiden para aldığı aldığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, cumhuriyet savcılığına başvuran öğretmen S.A'nın (35), atanması için para verdiği T.K. tarafından dolandırıldığını iddia etmesi üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

S.A. ve zanlı arasında para vermek üzere bir buluşma ayarlanmasını sağlayan polis, buluşmaya gelen T.K'yı, çok sayıda kişiye ait iş başvurusunda kullanılacak belgeyle yakaladı.

T.K'nın Buca'da bir kahvehanede tanıştığı S.A'dan, Ankara'da tanıdığı olduğunu, memur atamaları yaptırabildiğini söyleyerek 15 bin lira istediği, önce bir bakanlığa müracaat etmesi için fotoğraf, adli sicil belgesi, ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı ve diploma fotokopisi ile 300 TL para aldığı, 700 TL'yi buluşma günü alacağı, kalan 14 bini de işe başlayınca almak üzere anlaştıkları belirtildi.

Zanlıdan elde edilen malzemelerden yola çıkan polisin, T.K'nın çok sayıda kişiden de aynı vaatle para aldığını belirlediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber