Mamak Belediyesi Zabıtası'ndan 2012'de 70 bin denetim

Mamak Belediyesi zabıta ekipleri, 2012'yi yoğun mesai harcayarak geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 23:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zabıta ekipleri, özellikle gıda üretimi yapan noktalara ve pazar yerlerine sürekli denetimlerde bulundu. Mamak Zabıtası, toplumsal düzenin korunmasından halk sağlığının korunmasına, çevre düzeninden vatandaş şikâyetlerinin değerlendirilmesine kadar birçok görev yaptı.

Ekipler, 2012 yılı içerisinde yaptıkları denetimle adeta bir rekora imza attı. Mamak sınırları içerisinde yaklaşık 70 bin denetim gerçekleştiren ekipler, özellikle halk sağlığı konusunda üretim ve satış yapan noktalarda denetimlerini yoğunlaştırdı.

Bayramlar ve özel günler gibi, gıda tüketiminin arttığı zamanlarda denetimlerini yoğunlaştıran zabıta ekipleri, seyyar satıcılara da göz açtırmadı. Yıl boyunca 427 seyyar satıcı terazisine el koyan ekipler; seyyar satıcıların kullandığı anfi ve hoparlör gibi gürültü kirliliğine neden olan 133 cihazı da kullanımdan men etti. İlçe sınırları içerisinde korsan satışa ağır darbe vuran zabıta ekipleri, 655 adet korsan CD ele geçirerek imha etti. Zabıta ekipleri, rutin ve ani denetimlerin dışında sınav dönemlerinde de aktif olarak görev yaptı. Ekipler, sınav zamanlarında öğrencilerin konsantrasyonunun bozulmaması için gürültü denetimleri yaparak önleyici tedbirler aldı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Zabıta ekiplerinin yaptıkları denetimler, öncelikli olarak halk sağlığını korumayı amaçlıyor. Bakkaldan lokantaya, büfeden kuruyemişçiye kadar birçok yeri düzenli olarak denetliyoruz. Vatandaşların şikayetlerini de titizlikle değerlendiren ekiplerimiz, 7 gün 24 saat devriye gezerek yanlışa müsaade etmiyor. Zabıta ekipleri, toplumsal düzen ve huzurun sağlanmasında aktif olarak görev alıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber