Yaralı köpek ameliyat edilerek iyileştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Modern Hayvan Barınağı Merkezi, sokakta derin bir kesi yarası nedeni ile ölmek üzere olan sokak köpeği ameliyat etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 35 santimetre uzunluğunda 15 santim derinliğinde yarası olan köpek, büyükşehir veteriner hekiminin gerçekleştirdiği operasyon ile hayati tehlikeyi atlattı.

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirdiği hizmetlerine devam ediyor. Modern hayvan barınağı ile sokak hayvanlarına aşılama, kısırlaştırma, rehabilitasyon çalışmaları yürüten merkez sokakta acımasız bir vatandaş tarafından yaralanan köpeği ölmek üzereyken kurtardı. Sokaktan alınan yaralı köpek derhal ameliyata alındı. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi tarafından gerçekleştirilen operasyon yaklaşık 45 dakika sürdü.

Yarasının derin olması nedeni ile hayati riski de bulunan köpeğin ilk olarak yaralı kısmı temizlendi. Gerekli ilaç tedavisi yapılarak derin bıçak yarasının dikimi sağlandı. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Ameliyat sonunda yaralı hayvan dinlenme odasına alındı. Yemeğini yemeye başlayan suyunu içen köpek tekrar hayata döndü. Genel sağlık durumu iyileşen köpek Büyükşehir Belediyesi Geçici Modern Hayvan Barınağı'nda rehabilite uygulamaları alıyor.

AŞILAMA, TEDAVİ, REHABİLİTASYON

Büyükşehir Belediyesi Kartepe ve Gebze'de olmak üzere 2 noktada hizmete açılan hayvan barınağı sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yürütüyor. Çalışmalarda sokak hayvanlarına kısırlaştırma, sahiplendirme, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri veriliyor. Gezici araçla da hizmet verilen hizmet kapsamında bu sene kasım ayı itibari ile 2 bin 630 kısırlaştırma gerçekleştirildi. Bin 366 tedavi hizmetinin verildiği hizmet kapsamında 474 sokak hayvanı ise sahiplendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber