Mersin'de Meksika fahri konsolosluğu açıldı

Mersin'de Meksika Fahri Konsolosluğu'nun açılışı Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükelçi Garcia Amaral tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenişehir ilçesindeki Çoruhlu Plaza'da bulunan konsolosluktaki kurdele kesiminin ardından açılış etkinlikleri Hilton SA Oteli'ndeki resepsiyonla devam etti.

Açılışa CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Conguroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bedri Dursun, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile il protokolü yer aldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda konuşan Vali Güzeloğlu "Meksika'nın Türkiye genelindeki 3'ncü konsolosluğu olan Mersin-Adana Fahri Konsolosluğu'nun il ile buluşmasının

Mersin'in güçlenen uluslararası kimliğinin göstergesi olduğunu belirtti.

"Ekonomik anlamda dünya genelindeki en güçlü ülkelerden birisi olan Meksika ile her alandaki atılımlarıyla büyük bir geleceğe doğru emin adımlarla yürüyen ülkemiz önemli işbirliklerine imza atacaktır" diyen Güzeloğlu, "Mersin de ülkemizin elde ettiği başarılı büyüme oranlarının zenginleştiricisidir. Fahri konsolosluğumuzun açılmasındaki amacımız önce iki ülke arasındaki dostluğun sonra ise Meksika ile Mersin arasındaki ticaretin geliştirilmesidir. Önemli olan inanmaktır. 160 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin ihracat rekoru kırılırken, Mersin bu sürecin en zenginleştirici kenti konumundadır. Mersin olarak ülkemizi ve kendimizi daha ileri noktalara taşıyacak zenginliğin adıyız." şeklinde konuştu.

Meksika Büyükelçisi Garcia Amaral ise Türkiye ile Meksika arasında yapılacak birçok işin var olduğunu belirtti. İlk aşamada Türkiye ile Meksika'nın birbirini tanıması gerektiğine vurgu yapan Amaral, "Meksika ve Türkiye dolayısıyla Mersin arasındaki ilişkiler Mersin Fahri Konsolosluğu'nun çalışmaları ile birlikte daha da güçlenecektir. Ülkemizle Mersin arasındaki ilişkiler artarak devam edecek." ifadesini kullandı.

Meksika-Mersin Fahri Konsolosu Sabahattin Memiş de Türkiye ile Meksika arasındaki diplomatik ilişkilerin 1927 yılında yapılan anlaşmanın 1928 yılında yürürlüğe girmesiyle başladığının bilgisini verdi. Memiş, konsolosluğun açılmasına yönelik çalışmalara katkı vermesi nedeniyle Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Meksika Mersin-Adana Fahri Konsolosu Sabahattin Memiş'e 'Konsolosluk Mazbatası teslim edilirken, Vali Güzeloğlu tarafından Büyükelçi Amaral'a bir plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber