Mevlana'yı Anma Konferansı'na Başkentli kadınlardan yoğun ilgi

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ile Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) tarafından düzenlenen 'Mevlana'yı Anma Konferansı', Başkentli kadınlardan büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2012 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altınpark Anfa B Salonu'nda düzenlenen ve Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şube Başkanı Cemalnur Sargut'un katılımıyla gerçekleşen konferansta, salonu dolduran Başkentli kadınlar, Hz. Mevlana'nın hayatından kesitler dinledi.

TÜRKKAD Genel Başkanı Emine Bağlı ise açılışta yaptığı konuşmada, ?Birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığımız SOS üyelerine ve özellikle SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek'e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.? dedi.

SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek ise Hz. Mevlana'yı Cemalnur Sargut'tan dinlemenin güzelliğini anlatarak, ?Sevgisiz hiçbir şey yapamazsınız. Rabbim hepimizi sevdirsin, sevindirsin. İnşallah cennette de böyle toplanmamızı nasip etsin.? diye konuştu.

Salonu dolduran Başkentli kadınlara, İslam'ın en güzel özelliklerinden birinin de hoşgörü olduğunu söyleyen Cemalnur Sargut, ?Hz. Mevlana karşılıksız sevgi ve hoşgörü gösterir. Kadına bakışında da güzelliğini ve inceliğini görürüz. İslamın hakikatini, özünü yaşar. O, mesnevisiyle dünyayı aydınlatan büyük sultan.? ifadelerini kullandı. Sargut, Mevlana'nın hayatı ve mesnevi ile ilgili bilgiler de verdi.

Konferansın ardından Nevin Gökçek, Sargut'a teşekkür plaketi ve çiçek verdi. Konferansı takip eden kadınlar için sunulan ikramın ardından Cemalnur Sargut ile kitaplarını imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber