OGİAD Başkanı Keten: İstihdama destek devam etmeli

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Başkanı Mahmut Keten, Osmaniye'de yatırım ve istihdama yönelik devlet teşviklerinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teşvik ve desteğin 2012'de sona ereceğini belirten Keten, ?2004 yılında 5084 Teşvik Yasası ile ve 2005 yılında yatırım ve istihdamın desteklenmesine yönelik çıkarılan yasa 2012 yıl sonunda sona ermektedir. Tüm Osmaniye halkı bunun farkına varmalı ve ilgili mercileri ve siyasileri konu hakkında uyarmalı, taleplerini iletmesi gerekmektedir.? dedi.

Mahmut Keten, yaptığı basın açıklamasında, 435 üye iş adamını bünyesinde bir araya toplayan bir sivil toplum kuruluşu olarak, devlete, hükümete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine Teşvik Yasası nedeniyle teşekkür etti.

Osmaniye'nin söz konusu teşvikten en üst düzeyde faydalanan illerden biri olduğuna işaret eden Keten, Teşvik Yasası ile Osmaniye il olma hüviyetini kazanmıştır. Fakat şu da bir gerçektir ki, mevcut büyümenin ve gelişimin devam etmesi için 2012/3305 yasa ile Osmaniye 5. bölge kapsamına alınmıştır. Bu yeni yasa, yeni yatırımlar dışında istihdamı teşvik etmemektedir. Dolayısı ile bölgedeki işletmelerin istihdama yönelik pirim ödemeleri yükü 2 katına çıkacaktır. Bu hali ile istihdam şartları zorlaşacak ve işletmelerin mali mesuliyet ve yükümlülükleri artacaktır. Bu durum, kaçak işçi çalıştırmanın önünü açma riski oluşturacak ve devletimizin kaybı daha fazla olması söz konusu olacaktır. Devletimizin istihdamı arttırmaya yönelik çalışmaları, çözüm üretme gayretleri göz önünde alınacak olursa, bu çalışmaların sekteye uğramaması, istihdamdaki açığın büyümemesi adına, 5350 Teşvik Yasası'ndaki, sadece istihdamı teşvik etmeye yönelik maddenin mevcut bölgeler için uzatılmasını hatta mümkünse kalıcı olarak kanunlaşmasının iş dünyasına ve dolayısı ile çalışan kesime büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.? dedi.

Keten, 5084-5350 teşvik yasasındaki, istihdam teşvikinin devam etmesi taleplerine, Ankara'nın kulak vermesini, kalıcı olarak bu işe çözüm üretmelerini talep ettiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber