ORİŞAD işsizleri meslek ve iş sahibi yapıyor

Ordu İşadamları Derneği (ORİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Avni Yılmaz, İŞKUR işbirliğiyle şu ana kadar 6 meslek kursu düzenlediklerini belirterek, "Bu kurslarda toplam 125 kişiye eğitim verilirken, kursiyerlerin yüzde 60'ı bir işe yerleştirildi, onların da yüzde 80'i halen çalışmaya devam ediyor." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORİŞAD tarafından, 'Nikelikli Eleman Nitelikli Ordu Projesi' kapsamında düzenlenen grafik tasarım kursunun sertifika töreni yapıldı. ORİŞAD binasında düzenlenen törene Vali Orhan Düzgün, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zeki Bostan, Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, daire müdürleri, iş adamları ve kursiyerler katıldı.

ORİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Avni Yılmaz, yaptığı konuşmada, kurslarla vasıfsız ve işsiz gençleri meslek sahibi yapmak suretiyle iş bulmalarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Dernek olarak, bu amaçlar doğrultusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Yılmaz, ?2011 yılının son ayında İŞKUR ile gerçekleştirmiş olduğumuz satış pazarlama kursu ile işe yerleştirmeler yapılmış, yüzde 36 olan taahhüt oranımızı yüzde 50'ye çıkartmış bulunmaktayız. Bir taraftan kursun işe yerleştirmeleri sağlanırken diğer taraftan da İŞKUR-KOSGEB ve ORİŞAD ortaklığında 25 kişiden oluşan 6 gruba uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenmiştir. Bu sayede toplam 150 yeni esnaf adayı ilimize kazandırılmış oldu.? diye ifade etti.

Şu anda da İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen Nitelikli Eleman Nitelikli Ordu Projesi'ni yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, 30 olan hedef kursiyer sayısını 90'a çıkarttıklarına değindi. Halen verilmekte olan bilgisayarlı muhasebe kursuyla toplam 50 kişiye ulaştıklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: ?Ordu Üniversitesi Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'ndan almış olduğumuz onay ve eğitmen desteği ile kurslarımız başlamıştır. Şu an törenini yaptığımız grafik tasarım kursumuz, geçtiğimiz aylarda sona ermişti. Ardından, bilgisayarlı muhasebe kursumuz başladı ve halen devam ediyor. Onun da akabinde, önümüzdeki yılın ilk ayında Satış Pazarlama Kursu düzenleyeceğiz.?

'Nitelikli Eleman Nitelikli Ordu Pojesi'ni devam ettirmekten yana olduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, ?Şu ana kadar eleman istihdam etmek isteyen 23 firmamızın katılımıyla toplam 575 adet iş görüşmesi yaptırmış durumdayız. Projemizin sona ermesine yaklaşık 3 ay var. İnşaallah kursiyerlerimizin yüzde 50'sini meslek sahibi yapacağız.? dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber