Sergi açan öğretmenlere soruşturma açıldığı iddiası

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, belediye binasında açılan resim sergisindeki öğretmenlere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığı haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2012 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, belediye binasında açılan resim sergisindeki öğretmenlere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığı haberlerine ilişkin, "Resim sergisi açtıkları için takdir edilmeleri gereken değerli öğretmenlerimize, soruşturma açıldığı haberleri bizleri üzmüştür" dedi.

Yavuz yaptığı yazılı açıklamada, 13 Aralık Perşembe günü bazı gazetelerde, Kastamonu'nun iki araştırmacı ve öğretmeni hakkında, Öğretmenler Günü dolayısıyla belediye hizmet binasında, 26 Kasım Pazartesi günü açtıkları bir sergi nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce soruşturma açıldığı haberleri yayınlandığını hatırlattı.

Yavuz, araştırmacı ve öğretmen olan Mustafa Gezici ile Tuncay Sakallıoğlu'nun yıllarca süren araştırmalar sonucunda toplayıp biriktirdiği belge ve fotoğrafları, Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen "Belge ve Fotoğraflarla Osmanlı'dan Günümüze Eğitim ve Öğretim" sergisini vatandaşların yararlanması amacıyla ziyarete açtığını belirterek, birçok tarihi belge ve eski fotoğrafın yer aldığı serginin binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti.

"Belge ve Fotoğraflarla Osmanlı'dan Günümüze Eğitim ve Öğretim" sergisinin, basta Kastamonu Valisi olmak üzere birçok protokol tarafından ziyaret edildiğini kaydeden Yavuz, "Böylesine güzel bir sergiyi açtıkları için takdir edilmeleri gereken değerli öğretmenlerimize soruşturma açıldığı haberleri bizleri üzmüştür. Kastamonu kültürüne hizmet etmek için çaba sarf eden bir avuç insan varken bunları da küstürmek kimseye bir şey kazandırmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Özkan Beyer

Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber