Bir asker intiharı daha!

Antalya'da 22 yaşındaki asker vatani görevini yaptığı jandarma karakolunda intihar etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

B.Y.'nin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Samsun'a gönderildi.

Vatani görevini yaptığı Aksu İlçesi'ne bağlı Yeşilkaraman Jandarma Karakolu'nda piyade tüfeğiyle başına ateş ettiği belirtilen er B.Y., hayatını kaybetti. Olay yerindeki incelemelerin ardından B.Y.'nin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Otopsisi yapılan B.Y.'nin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Samsun'a gönderildi.

"İNTİHAR EDENLER ÇATIŞMADA ŞEHİT OLANDAN FAZLA"

Henüz iki gün önce CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, asker intiharlarına ilişkin, "Çatışmada ölen askerlerin sayısından daha fazla asker ölümüyle karşı karşıyayız. İntihar mı olduğu tartışılıyor, bu açıklığa kavuşturulmalıdır. Etnik kimliği mezhebinden dolayı cinayete kurban gittiği iddia edilen askerler var" demişti.

Ağbaba, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bir soru önergesine verdiği yanıtta 10 yılda bin 470 askeri personelin öldüğünü, intihar ederek vefat eden personel sayısının ise 934 olduğunu ifade ettiğini hatırlattı. Ağbaba, şöyle dedi:

"Kimi ailelerinin etnik kimliklerinden dolayı kimi ailelerin mezheplerinden dolayı öldürüldüğünü iddia ettiği bir olay. En son dün Muş Hasköy'de görev yapan Uysal Doğan isminde bir genç askerimizin intihar ettiği söyleniyor. Ancak ne aileler ne kamuoyu bunun intihar mı, cinayet mi olduğu konusunda kuşkuları var. Bu sorun köyleri sağırları oynayarak çözülemez. Bu sorun askeri yargıdaki davaların sivil yargıya taşınmasıyla çözülebilir. Çatışmada ölen askerlerin sayısından daha fazla asker ölümüyle karşı karşıyayız. İntihar mı olduğu tartışılıyor, bu açıklığa kavuşturulmalıdır.

Etnik kimliği mezhebinden dolayı cinayete kurban gittiği iddia edilen askerler var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber