Çankaya Zabıtası, bin 850 kilogram bozuk gıda maddesini imha etti

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, aralıksız sürdürdükleri denetimler kapsamında, Kasım ayı boyunca toplam 864 iş yerini inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zabıta ekipleri, denetimde buldukları bin 850 kilogram bozuk gıda maddesini imha etti.

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı esnaf denetim ekibi, kasım ayında da iş yerlerine düzenledikleri incelemeleri sürdürdü. Toplam 864 farklı iş yerini denetleyen ekipler, bunların 166'sının kurallara uyduğunu tespit ederken, 306'sına ihtarda bulundu. Ekipler, 293 iş yeri hakkında ise tutanak tuttu.

Umuma açık eğlence yerlerinden markete, fırınlardan kuaförlere, seyyar satıcılardan oto galerilerine kadar geniş bir yelpazede tarama yapan ekipler, 26 seyyar tezgahın yanı sıra 34 megafon ve teraziye de el koydu. Seyyar satıcılık yaptığı için bir aracı otoparka çeken ekipler, bin 850 kilogram gıda maddesini de imha etti. 208 çöp ve konteyner tebliğinde bulunan ekipler, atık toplayıcılarından aldığı 18 çuval kağıdı da Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı'na teslim etti. Yetkililer, halk sağlığını hiçe sayan ve çevre düzenini bozanlara yönelik denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber