Timsah Arena'da işçiler ayaklandı

Bursa'da 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıkları öne sürerek iş bıraktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 aydır paralarını alamadığını iddia eden işçiler eylem yaptı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ödeme sorunu olmadığını açıklarken, ana firma sorunun alt taşerondan kaynaklandığını ancak konunun tatlıya bağlandığını açıkladı.

İzmir yolu kenarında yapımı devam eden Timsah Arena'nın işçileri isyan bayrağını çekti. Paralarını alamadıklarını öne sürerek eylem yapan işçiler, firma yetkilileri ile görüşmek istedi. Patronları ile görüşemeyen işçiler, eylem yapmaya karar verdi. Yaklaşık 300 işçi, ellerindeki malzemeleri bırakarak stadın aşağısına indi ve iş bırakma eylemi yaptı. Seslerini duyurmak için gazetecileri de çağıran işçiler, paralarını alana kadar eylem yapacaklarını söyledi. Stadyumda seslerini duyurmak için işçilerin yanına gitmek isteyen gazetecilere özel güvenlik görevlileri engel oldu. Bunun üzerine işçiler gazetecilerin yanına giderek açıklamada bulundu.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek gurbetçi olarak gece gündüz çalışan işçiler, 3 aydır ailelerine para gönderemediklerini ve bu sebepten dolayı evlerine haciz geldiğini öne sürdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hak ediş sorunu olmadığını, müteahhit firmaya ödeme yapıldığını söylerken, müteahhit firma ise sıkıntının alt taşerondan kaynaklandığını ve ödeme yapılarak konunun tatlıya bağlandığını açıkladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber