Tarsus Kaymakamı Güldibi dershanelere burs çağrısı yaptı

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, dershane yöneticileriyle yaptığı toplantıda, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için burs istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dershaneye gönderilen öğrencilerle ilgili durum değerlendirilmesi yapmak amacıyla Kaymakam Güldibi başkanlığında bir toplantı yapıldı. Açılışta konuşan Güldibi, ?Sık sık vurguladığımız gibi bu öğrencilerimizin, kendi imkanlarıyla gelenlerden biraz daha farklı değerlendirilmesi gerekiyor. Onlara pozitif ayrımcılık yapmanız gerekiyor. Sizlerden rehberlik ve eğitim hizmeti bekliyoruz. Eğitim yılının ilk yarısının sonlarına yaklaşırken durum değerlendirmesi yapmak istedik." dedi. Dokuz dershaneyle çalıştıklarını belirten Güldibi, "8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin bugün itibariyle sınav başarı, devam devamsızlık durumlarının son halini sizlerle birlikte incelemek, yaklaşan sınavlarda en iyi puanları alabilmeleri için yapılması gerekenleri ve tedbirleri görüşmek istedik. Umuyorum ki bu toplantı neticesinde çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanması için en doğru ve etkin eğitim öğretim metodunu yakalamış oluruz.? şeklinde konuştu.

Toplantıda, dershaneye giden 8, 11 ve 12. sınıflardan toplam 356 öğrenci için ortak sınav yapılması kararlaştırıldı. Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, toplantıya katılan dershane yöneticilerine, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için en az bir yıllık burs vermeleri çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber