Makineyle yaşam mücadelesi

Bitlis"te, 30 yıl sigara içtikten sonra yatağa mahkum kalan KOAH hastası 46 yaşındaki Medeni Kurt, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeydan Mahallesi'nde oturan 7 çocuk babası Medeni Kurt, 30 yıl kullandığı sigaradan dolayı KOAH hastalığına yakalandı. Şimdi solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Kurt, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Tedavi olabilmek için maddi durumunun iyi olmadığını belirten Medeni Kurt, daha iyi bir sağlık merkezinde tedavi olmak istediğini söyledi. İlk sigarayı içtiği dönemleri ve kendisine verdiği zararları anlatan Medeni Kurt, ?1993 yılında terör nedeni ile köyümüzden Bitlis'e göç ettik. İlk önceleri çobanlık yaptım. Yaklaşık 30 yıl sigara içtim. Önceleri bana rahatsızlık vermiyordu. Ancak 2008 yılından bu yana beni yatağa ve solunum cihazlarına mahkum etti. Sigara içmenin bu kadar kötü sonuçlar doğuracağını bilmiyordum. Ancak işin içine düşünce ne kadar zararlı olduğunu anladım. Ben 30 yıl sigara kullandım. Bugün solunum cihazı olmadan yandaki odaya bile gidemiyorum. Bitlis Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çıkardığımız bir raporla bana solunum cihazı verdi. Ayrıca bazı yardımseverlerde oksijen tüpü verdiler. Elektrik kesintisi olduğunda oksijen tüpünü kullanıyorum. Ancak onu da maddi durumum iyi olmadığı için borçla istiyorum. Şu anda 4-5 adet tüp borcum duruyor. Vali Veysel Yurdakul, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç beni evimde ziyaret ettiler. Gerekli desteğin verileceğini söylediler. Zaten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 2 ayda bir 100 TL destek alıyorum. Ayrıca yakacak yardımı da yapıldı. Ancak ben daha iyi bir sağlık merkezinde tedavi olmak istiyorum. Yardımseverlerin bana destek olmalarını istiyorum? şeklinde konuştu.

Evinin yolunun zorlu olduğunu, rahatsızlandığında ambulansa sırtta götürüldüğünü de dile getiren Kurt, ?6 erkek bir de kız çocuğum var. Hepimiz bu evde yaşıyoruz. Çocuklar amelelik işi bulunca çalışıyor. Eve biraz olsun katkı sağlıyorlar. Ancak kış aylarında büyük sıkıntı yaşıyoruz. Benim durumum ortada. Çıkıp çalışamıyorum. Çocukların da getirdiği bizlere yetmiyor. Özellikle gece rahatsızlandığımda ambulans 500 metre aşağıdaki yola kadar gelebiliyor. Buradan aşağıya kadar ya sedyede ya da beni sırtlarında aşağı indiriyorlar. Uzak olduğu için çok zor oluyor? dedi.

Kendisine uzanacak yardım elini beklediğini ifade eden Kurt, ?Daha iyi bir sağlık kuruluşundan destek alarak bu cihazlardan kurtulmak istiyorum. Bana uzanacak her ele şimdiden teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber