Tacikistan Cumhurbaşkanı Mevlana Üniversitesi'nde

Mevlana Üniversitesi Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'a fahri doktora unvanı verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevlana Celalettin-i Rumi'nin vefatının 739. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenlerine katılmak üzere Konya'ya gelen Cumhurbaşkanı Rahman, fahri doktora diplomasını aldı. Rahman, "Tacikistan Cumhurbaşkanı ve Mevlana Üniversitesi'nin fahri doktoru olarak 2 ülke ilişkilerinin gelişmesi için var gücümle çalışacağım." dedi.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, fahri doktora diploması takdimi ve cübbe giyme töreni için geldiği üniversitede, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam tarafından karşılandı. Üniversitenin Dr. İbrahim Gül konferans salonunda Rektör Adam tarafından cübbe giydirilen Rahman, bu adımın iki ülkenin dostluk bağlarını daha da güçlendireceğine ve iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesine yardımcı olacağına inandığını belirtti.

Konuşmasında insanlığın değişik sıkıntılara maruz kaldığını belirten Rahman, ''Bu sıkıntıları aşma yolunda Hz. Mevlana bizim için yol gösterici konumdadır." şeklinde konuştu. "Mevlana'nın ruhu, 2 ülke arasındaki tarihi bağları ve ilişkilerini artıracaktır.'" diyen konuk Cumhurbaşkanı Rahman, ülkesinin bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini hatırlattı ve bugün iki ülke ilişkilerinin çok daha geniş bir alanı kapsadığını söyledi.

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, tören konuşmasında üniversite senatosunun ülkesinde demokratik kültürün gelişmesi, eğitim faaliyetlerinin yaygınlaşması, Türkiye ile ilişkilerin ileriye götürülmesi, kültürlerarası destek ve barışa verdiği destek için Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'a 'uluslararası ilişkiler' alanında fahri doktora unvanı vermeyi kararlaştırdığını ifade etti.

Rektör Bahattin Adam, konuşmaların ardından İmamali Rahman'a fahri doktora diplomasını takdim edip cübbe giydirdi. Mevlana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Mehmet Hekimoğlu da Cumhurbaşkanı Rahman'a günün anısına tablo takdim etti. Konuk Cumhurbaşkanı Rahman, törenin ardından üniversitenin konferans salonunda Türkiye'de eğitim gören Tacikistanlı öğrencilerle bir araya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber