Adıyaman'da yeni evlenen çiftlerde boşanma oranı artıyor

Adıyaman Barosu avukatlarında Ali Coşkun, son zamanlar aileler arasında oluşan şiddetli geçimsizlikten dolayı yeni evlenen birçok çiftin boşanmak üzere mahkemeye başvurduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da artan işsizlik sorunun ekonomik sorunlarla bağlantılı olduğunu ileri süren Coşkun, bu durumdan dolayı birçok yuvanın parçalandığını vurguladı. 2000 yılından sonra ekonomik ve sosyal adaletteki dengesizlikten dolayı insanların gittikçe fakirleştiğine dikkat çeken Coşkun, ?Ülkemizde bir kısım kesim gittikçe zenginleşirken, diğer kısım ise gittikçe fakirleşiyor. Türkiye'deki orta tabaka gittikçe art tabakaya dönüştü. Dünyanın hiçbir yerinde ülkemizdeki kadar ekonomik sıkıntılar ortaya çıkmamıştır. Ekonomik sıkıntılar bireyin aile hayatına, kişinin toplumla ilişkilerine yansıyor. Bu sıkıntıların en başında boşanmaların arttığını görüyoruz? dedi.

Coşkun, yaşanan boşanmaların daha önce anlaşmalı olduğunu ancak şu an böyle bir durumun dahi söz konusu olmadığını dile getirerek, ?2000 yılının başındaki boşanmalar anlaşmalı olarak gerçekleşirken, bugün ise şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanmaların arttığını görüyoruz. Bu durumun yansımasından dolayı birkaç ay önce ilimize aile mahkemesi kuruldu. Yetkililer sadece ailelerle ilgili hususları görüşmek ve bu olayları karara bağlamak üzere aile mahkemesini ilimizde kurdular. Bundan önceki yıllarda ise ilimizde 1 İcra Müdürlüğü bulunurken, bugün ise 2. İcra Müdürlüğü dahi yetersiz kalıyor. İnsanlar ticaret yaptıkları için ticaretin yansımasından dolayı ödeme yapamayınca icarlık oluyorlar. Bunun dışında vatandaşlarımız bankalara borçlanmadan dolayı icralık oluyor. 8 yıl öncesine kadar ilimizde banka sayısı parmakla sayılacak kadar azken, bugün ise banka sayıları hat safhada. İlimizde şubeleri bulunan bankalar vatandaştan para kazandıkları gibi vatandaşa kredi kullandırarak, kredi kartı vererek borçlandırıyorlar. Vatandaş ise bankalara olan borcunu zamanında ödeyemeyince aile içerisinde ciddi sorunlar yaşanıyor? şeklinde konuştu.

HASTANELERDE EN ÇOK YOĞUNLUK PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİNDE YAŞANIYOR

Aileler içerisinde ekonomik sorunlar yaşanmadığı dönemlerde psikiyatri polikliniğine başvuran vatandaşların sayısı az sayıda olurken, bugün ise bu sayının azımsanmayacak kadar arttığını belirten Coşkun, ?Hastanelerde en çok sıra alınan bölümlerin başında psikiyatri polikliniği bölümü geliyor. Hatta çoğu insan toplum arasında yanlış algılardan dolayı psikolojik tedavisini gizliyor. Öte yandan ilimizde boşanma davasını açanların çoğu yeni evli çiftlerden oluşuyor. Uzun süreli evlilikten sonra boşanan ailelerin az sayıda olduğunu söyleyebilirim. Ekonomi her şeyin başı olduğu için ilimizde de işsizliğin hat safhada olması ciddi bir etkendir. Hükümet maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza kömür ve gıda yardımları yapılıyorsa da bu olay insan onurunu zedeleyici bir olaydır. İnsanlara günü birlik yardım etmektense iş bulmak daha doğru olur? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber