Devletin şefkatli eli felçli kadını ev sahibi yaptı

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşamını tekerlekli sandalyede geçiren engelli kadına, devlet sahip çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

31 yıl önce banyoda düşerek felç olan Nurhayat Tekin'e (47) Silifke Kaymakamlığı ve Silifke Belediyesi ortaklaşa ev yaptırdı. İki gözde olsa başını sokacak bir evi olan Tekin'in yemeğini ise Jandarma Komutanlığı karşılıyor.

Kış mevsiminin yüzünü göstermesi nedeniyle sokakta kalan engelli Tekin için yapılan evin tüm eşyaları kaymakamlık ve belediye tarafından karşılandı. Belediye ekipleri son olarak evin sobasını kurdu. Jandarma ekipleri ise bakıma muhtaç olan Tekin'in sofrasını kendi elleriyle kuruyor, daha sonra afiyet olsun diyerek evden ayrılıyor.

31 yıl önce banyoda düştüğünü ve o günden bugüne yatağa mahkum olduğunu belirten Tekin, 27 yıl önce annesini, 11 yıl önce de tek kardeşi olan Nurul Tekin'i kaybettiğini ifade etti..

Üç ayda bir aldığı 650 lira özürlü maaşıyla yaşamını sürdürdüğünü belirten Tekin, komşularının yardımıyla ihtiyaçlarını giderdiğini anlattı. Şarjlı sandalyesinin arızalandığını ve tamire göndereceğini anlatan Tekin, ?Şarjlı sandalyemin tamiri 15 günü bulacak. Bu süre zarfında yine komşularım yardımıyla yaşamıma devam edeceğim. Bugüne kadar bana yardımlarını esirgemeyen belediye başkanlarına, kaymakamımıza ve yemek ihtiyacımı karşılayan jandarma ekiplerine çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Tekin'in ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımcı olan komşusu Seyide Uysal da ?Nurhayat zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Ben elimden geldiği kadar ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Sabah gelip ihtiyaçların giderdikten sonra gidiyorum ama nereye kadar. Tek başına hayatını sürdürecek konumda değil. Devletin bakıcı bir çözüm bulması gerek. Bir bakıcı tutulursa iyi olur. Yetkililerin bu konuda gerekeni yapacağına inanıyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber