Afyonkarahisar Belediyesi, patlamada şehit olan 25 asker için 'şehitlik' yapacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan askerler için 'şehitlik' yapılması için girişim başlattıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu'nu makamında kabul eden Çoban, Ege Maden İhracatçıları Birlik Başkanı Arslan Osman Erdinç ile görüşme yaptığını, uygun bir yer gösterildiği takdirde 25 şehidimizin anısına güzel bir şehitlik yapabileceklerini kaydetti. Çoban, ?Şehitlik yapılırken önce Genelkurmay Başkanlığı'ndan izin alınması yani başvuru yapılması gerekiyor. Biz de Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza başvuruda bulunduk. Bize yetkiyi verirse bu şehitliği yapacağız. Bu şehitlik yapılırsa hem vicdani hem de manevi sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz." dedi.

Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da, belediyenin her zaman derneğe destek verdiğini belirterek, Başkan Çoban'a teşekkür etti. 3 yıldır Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan şehitler takviminin büyük takdir topladığını belirten Kumartaşlı, 2013 yılı takviminin yine Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanacağını belirtti. Şehit aileleri ve gazilerin içme suyunu yüzde 50, elektriği yüzde 40 indirimli olarak kullandığını ifade eden Kumartaşlı, AFJET kullanımında da benzer bir uygulamanın yapılmasını konusunda Çoban'dan ricada bulundu. Kumartaşlı, şehitlerin isimlerinin cadde ve sokaklarda yaşatılması konusunda duyarlılık gösteren belediye meclisi üyelerine de teşekkür etti.

Ziyarete, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kurmartaşlı'nın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber