Yozgat Gençlik Merkezi sınavda toplanan kırtasiye yardımını öğrencilere dağıttı

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, ALES sınavı sonrası kalem ve silgi gibi kırtasiye malzemelerini toplayarak ilköğretim okulu öğrencilerine dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce gençlerin gençlik merkezi faaliyetlerine katılımının artırılması, gençlerde sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak için 'Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma' sloganıyla proje hazırladı. Genç Dönüşüm Projesi kapsamında pazar günü yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonrası sınavda kullanılan kalem ve silgiler Gençlik Merkezi görevlileri tarafından toplandı.

Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yapılan birçok sınavlarda ÖSYM tarafından dağıtılan kalem, silgi ve benzeri malzemelerin sınav sonrasında israf edildiğini söyledi. Sapmaz, "Bundan sonra ÖSYM'nin gerçekleştirdiği tüm sınavlardan sonra Gençlik Merkezi olarak standlar açarak kırtasiye malzemelerini toplayıp ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtmayı arzu ediyoruz. Böylece okullarımız ve öğrencilerimizle de bir köprü vazifesi kurmuş olacağız. Aynı zamanda ÖSYM tarafından verilen sınav malzemelerinde israf olunmasının önüne geçmiş olacağız. Pazar günü yapılan ALES sonrası öğrencilerimizden kırtasiye malzemelerini Süleyman Sırrı İçöz İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıtımını yaptık. Ayrıca Gençlik Merkezi'nce toplanan 75 adet hikaye ve roman da yine okulumuza teslim edildi. Gençlik Merkezi çalışanları olarak çocuklarının okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlamak en büyük arzumuzdur. Bunun için bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Okul Müdürü Nazmi Arslan da yardımlarından dolayı Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber