Kaymakamlık personeline seminer

Pazarcık ilçesinde kaymakamlık personeline 'Open Office-Kurumsal Bilgi Güvenliği-Siber Güvenlik-Bilişim Hukuku ve e-İçişleri Genel' konularında yerinde uygulamalı eğitim semineri verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü personeli tarafından, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nın proje ve koordinasyonunda yürütülmekte olan e-İçişleri Projesi kapsamında verilen seminere; Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Akbaba, Nüfus Müdürü Bayram Oğul, Özel İdare Müdürü Eşref Yılmaz, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Hüseyin Kaya ile birlikte kurum çalışanları katıldı.

İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı sorumluluk ve koordinasyonunda yürütülmekte olan e-İçişleri Yazılım Geliştirme ve İdame Projesi kapsamında semineri veren Valilik Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü personeli Murat Örün ve Bilgisayar Mühendisi Ümit Özyeşildağ, her personelin mutlaka seminere katılması gerektiğini belirtti.

Seminerde kullanılan programlar hakkında bilgi veren Örün, amaçlarının, personelin iş yükünün azaltılması ve masrafların asgari seviyeye çekilmesi olduğunu belirtti. Örün, 2008/17 Sayılı Genelge kapsamında lisanssız yazılımın kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılmaması, kurumsal bilgi güvenliği kapsamında yapılacak yazışmalarda güvenlik ve gizliliğe dikkat edilmesi, bilişim hukuku konusunda bilgilendirme ve e-devlet, e-dönüşüm kapsamında İçişleri Bakanlığı tüm birimlerince kullanılan www.e-icisleri.gov.tr arayüzünün personelce daha etkin ve verimli kullandırılması olduğunu belirtti.

Katılımcılar adına kısa bir açıklama yapan Pazarcık Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Akbaba ise "İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız ve Kahramanmaraş Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğümüz, seminerlerle bizlere en üst seviyede eğitim veriyor, bu da sistemin daha sağlıklı olarak kullanılmasını sağlıyor. Bu seminer de son derece verimli olmuştur. Gerek daire amirleri olarak bizler, gerekse personelimiz programla ilgili olarak sorular sormuş, cevaplar alınmıştır. Eğitimci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber