17 yaşında dördüncü romanını yayımladı

Marmaris in dahi kızı Rana Demiriz 4. Romanını yayımladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk romanını 14 yaşında yazan Rana Demiriz serinin son romanı Gölgedeki Işıklar Kutsal Denge'yi 17 yaşında tamamlayıp yayımlanması ile yeni bir başarıya imza attı.

17 yaşında 4 adet romanı yayımlanan Rana dünyada da ilkler arasına girmeyi başardı. Büyük ilgi gören Gölgedeki Işıklar serisi genç roman yazarı Rana Demiriz'e T.C. Başbakanlık dahil bir çok kamu kuruluşundan ödüller kazandırmıştı. IDEA (Uluslararası Münazara ve Eğitim Derneği) tarafından Dahi olarak kabul gören Rana bu başarılarını okullarda verdiği seminerlerle yaşıtlarıyla paylaşmakta, kitap okuma ve kitap sevgisinin kazanımlarını anlatmaya devam etmektedir.İlk romanın 14 yaşında yazarak Türkiye'nin En genç roman yazarı ünvanını alan Rana 2. Kitabı Gölgedeki Işıklar Yüzleşme'yi 15 yaşında yayımladı. Devamı olan Gölgedeki Işıklar Donmuş Ateş'i 2011 yılında 16 yaşında iken yayımlayan genç yazar serinin son romanı Gölgedeki Işıklar Kutsal Denge'yi de 17 yaşında yayınladı.

Rana, geçtiğimiz yıl romanlarından esinlenerek yaptığı resimlerinden oluşan sergisi de kitapları kadar ilgi çekmiş ve Toledo da akşam adlı yağlı boya tablosunu son romanında kapak teması olarak kullanmıştı. Şu sıralar 5. romanını yazma ya başlayan Rana, 2013 ün son aylarında tamamlayıp yayımlamayı planlamakta. Lise son sınıf öğrencisi olan genç yazar, eğitimine Bostancı Doğa Anadolu Lisesi'nde devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber