Romanlar tepki çeken anketin Meclis'e taşınmasını istiyor

Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, bir ilkokulda öğrencilere yöneltilen 61 soruluk anket nedeniyle insanların rencide olduğunu belirterek, "Anket olayının TBMM gündemine taşınmasını istiyoruz. Kimsenin inancı sorgulanamaz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulunda okuyan Roman çocuklara verilen 61 soruluk anketle vatandaşların rencide edildiğini öne sürdü. Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ümit Koyuncu ve Roman vatandaşları ziyaret eden CHP İl Başkanı Özcan Özel, bilimsel çalışma adı altında Roman vatandaşların dini inançlarının sorgulanmasının kabul edilebilir olmadığını söyledi. Roman vatandaşların bilinçli bir şekilde toplumdan dışlandığını belirten Özel, ?Türkiye'de eşitsiz tutum ve davranışların hedefi olan toplum kesimlerinden biri de Romanlardır. Roman vatandaşlarımız yoksullukla mücadele ederek ayakta durmaya çalışıyor ancak ayırımcılığa uğruyor. Eğitim sisteminin katılığı yüzünden Roman çocukları okula düzenli devam edemiyor, düzgün eğitim alamıyor. Eğitim almak için okula giden çocuklar da hakaret içeren anketler nedeniyle toplumdan soğutuluyor? ifadelerini kullandı.

Roman mahallesindeki kahvehaneleri dolaşarak tepkileri dinleyen Özel, CHP olarak bu konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, konunun CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce tarafından TBMM gündemine getirilmesini istedi. Karabulut, "Biz bu konuda suç duyurusunda bulunacağız. Bunun bakanlıkça araştırılmasını istiyoruz. Böyle sorularla rencide edilmek istemiyoruz. Burada bir önyargı var. Türk vatandaşlarında böyle bir imajımız varsa kalkmasını istiyoruz. Bu bizi çok üzdü. Bizim için vatan, din, namus çok önemli. Çok rahatsız oluyoruz çünkü biz dinimize bağlıyız? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber