Merzifon Devlet Hastanesi yeni dönem yapılanmasını tamamladı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın, sağlıktaki yeni dönem yapılanmasını tamamladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başhekim Aydın, beraberindeki Başhekim Yardımcısı Mutlu Zeren, Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Muslu, Sağlık İşleri Müdürü Sema Kaya ve müdür yardımcıları ile hastane toplantı salonunda basın açıklaması yaptı. 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin, Bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacağını ifade eden Başhekim Aydın, birleşmeyle birlikte sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi'nde yeni dönem yöneticilerin atamalarının yapıldığını ve yetkililerin görevlerine başladığını ifade eden Aydın, ?Sağlıkta yeni dönem yapılanması tamamlandı. Kamu Hastaneler Birliği kapsamında görev yapan bütün yöneticiler sözleşmeli pozisyonda görev yapıyor. Yönetime yeni anlayış getiren bu sistemle yönetici performansı ölçülerek ara ve yıl sonu yönetici karneleri oluşturulacak. Objektif ve ölçülebilir kriterlerle yapılacak değerlendirmeler yönetim mekanizmasını da daha canlı tutacaktır. İl ve ilçelerde kurulan sağlık müdürlükleri, ildeki halk sağlığı müdürlüğü ile Kamu Hastaneler Birliği arasında koordinasyonu sağlayacak.? şeklinde konuştu.

Hastanede kadrolu yöneticinin kalmadığı bilgisini veren Aydın, şunları söyledi: ?Türkiye Kamu Hastaneleri Başkanlığı bizi ilgilendiren bir başkanlık. Bu kapsamda hastanemizde kadrolanma azaltıldı. Hastane yöneticiliği ve başhekimliği birleştirildi. Üç başhekim yardımcımız vardı, şu an bire indirildi. Başhekim Yardımcımız Mutlu Zeren, Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Muslu, Sağlık İşleri Müdürü Sema Kaya, müdür yardımcıları ve diğer personellerimizle birlikte en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız. Yapılanmayla birlikte kan değişimi yaşanan hastanemizde tüm yöneticilerimiz sözleşmeli oldu. 2 yıllığına imzalanan sözleşmeler sonunda denetimler olacak ve hastane ve yöneticilere puanlar verilecek. Mali ve sağlık işleri diye iki ayrılan puanlara göre Sağlık Bakanlığı yöneticilerin görevlerine devam edip, etmemesi yönünde karar verecek.? Aydın, taşradaki sağlık yapılanmasının daha güçlü bir yapıya kavuşturulduğunu, yeni sistem sayesinde Merzifon'da daha kaliteli ve sorumluluğunun farkında olan bir yönetim anlayışıyla hizmet verileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber