Öğrenciler sordu, voleybolcular cevapladı

Bursa İnegöl Belediyesi, sporun yaygınlaşması adına okullarda öğrencilere yönelik yeni bir proje başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarda düzenlenen söyleşilerle öğrencilere başta voleybol olmak üzere salon sporları anlatılıyor. Projenin ilk söyleşisi ise Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak İnegöl Belediyespor Voleybol Takımı Antrenörü Nizamettin Çakır ile takımın sporcuları Ediz Kaan Fırıncıoğlu ve Salih Bircan katıldı.

Belediye Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan'ın koordine ettiği ve sunduğu programın açılış konuşmasını yapan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ertan Kalkanlı, projenin okullarında başlamasından memnun olduklarını belirtti. Kalkanlı, ?Okullarda sporun yaygınlaşması adına yapılan bu organizasyona okulumuzdan başlanması bizleri mutlu etti. Bu panel sonucunda faydalanacağınız pek çok şey çıkacak. Çünkü sağlıklı bir akademik eğitim öğretim hayatı belirli sosyal ve spor faaliyetleri ile ancak belirlenirse mümkün olacaktır.? dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise öğrencilere Belediyespor'un neden ve nasıl kurulduğundan bahsetti. Konuşmasının başında öğrencilere ?Bugüne kadar hiç bir voleybol maçı canlı ya da TV'den sonuna kadar seyreden oldu mu?' şeklinde soru yönelten Aktaş, ?Ben, bir voleybol maçını başından sonuna kadar ilk olarak İnegöl Belediyespor'da izledim. 38?39 yaşına kadar bir voleybol maçını televizyonda veya canlı olarak baştan sona kadar hiç izlememiştim. Biz 2009 yılı Aralık ayında Belediyespor'u kurduk. Bana göre takım oyununun en iyi icra edildiği spor voleybol. Salon sporları ile alakalı da son dönemde büyük bir ilgi var. Beni Belediyespor'u kurmaya, salon sporlarına yönlenmeye iten ne oldu derseniz; Çeltikçi köyümüzdeki ilkokulun yıldız kızları Bursa birincisi oldu. Daha sonra da erkeklerden başka bir takım Bursa'da dereceye girdi. Bu iki unsur beni tetikledi. Bir de Adem hocamız ve birkaç beden eğitimi öğretmenimiz futbol harici branşları nasıl geliştiririz gibi bir yaklaşımı söz konusuydu. Bu şekilde Belediyespor oluşumu hayata geçti.? diye konuştu.

Belediyespor bünyesinde 7 farklı branş olduğundan da söz eden Aktşa, öğrencileri İnegöl'de oynanacak olan ilk lig maçında misafir etmek istediklerini de aktardı. Türkiye'de sağlık denince akla hep doktorlar yetiştirmeden, iyi hastanelerden, donanımlı yoğun bakım ve ameliyathaneden bahsedildiğini de anlatan Aktaş, ?Ama insanlar buralara düşmeden önce ne yapılabilir, bunu kimse konuşmuyor. Hastane iyi olmalı, acil şöyle olmalı, iyi hekimler olmalı? Bunlar gelişmiş toplumlarda zaten var. Ama bu insanlar hastaneye gelmeden önce hangi aşamadan geçerleri kimse konuşmuyor. Spor yaptıracaksın kardeşim. Biz son yıllarda buna dair bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.? açıklamalarında bulundu.

ÇAKIR: MESLEĞİNİZ NE OLURSA OLSUN VOLEYBOLDAN UZAK DURMAYIN

Aktaş'ın konuşmasının ardından ise söyleşiye geçildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Ahmet Bayhan'ın sorularını cevaplayan Nizamettin Çakır, en büyük özelliğinin sporcu kişiliği olduğunu söyledi. 11 yaşında sporla tanıştığını ve hayatı boyunca voleybol oynadığını kaydeden Çakır, ?Şimdi de antrenörlük yapıyorum. Bir sürü insanı voleybola başlattım. Şimdi bunların içerisinde milli takımda olanlar var. Sizlere tavsiyem, voleybol oynamasanız bile muhakkak izleyin. Voleybol heyecanı çok yüksek bir spor. Voleybol, takım sporları içerisinde yardımlaşmanın en yüksek olduğu spor. Size tavsiyem, mesleğiniz ne olursa olsun voleyboldan uzak kalmayın.? dedi.

Neden İnegöl'ü ve Belediyespor'u tercih ettiği yönündeki soruya ise Çakır, ?İnegöl sporcu bir kent. Futbolda çok büyük sporcuları yetiştirmiş. İnegöl Belediyesi de salon sporları ve voleybola çok büyük yatırım yaptı. Belediyespor artık kurumsal bir kulüp haline geldi. Belediyemiz bu konuya eğildiği ve önem verdiği için ben buradayım.? şeklinde cevap verdi.

Belediyespor'un başarılı voleybolcularından Salih Bircan da 11 yıldır voleybol oynadığını anlattı. Voleybola Nizamettin Çakır ile başladığını da vurgulayan Bircan, öğrencilere eğitimlerini aksatmamaları gerektiğini hatırlatarak, ?Tabi eğitim, sporun önünde olmalı. Spor ve eğitimi bir arada götürmek zor, ama çok faydalı. Ben de şu anda hem üniversite okuyorum, hem voleybol oynuyorum. Eğitim benim için önemli.? dedi.

Bir diğer voleybolcu Ediz Kaan Fırıncıoğlu da öğrencilere, ?Sporla iç içe olun." tavsiyesinde bulundu. Kendisinin liseyi özel okulda okuduğunu ve halen özel bir üniversitede eğitim hayatının devam ettiğini kaydeden Fırıncıoğlu, voleybol sayesinde her zaman burslu okuduğunu ve hiç para harcamadığını belirtti. Ben liseyi özel okulda okudum, üniversiteyi de şuanda özel bir üniversitede okuyorum. Ama bunlara hiç para vermedim. Hep burslu okudum voleybol sayesinde. İnegöl Belediyespor'un da geleceğinin parlak olduğunu gördüğüm için burayı tercih ettim. Uzun yıllar Fenerbahçe'de oynadım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber