Servis şoförlerine başkandan müjde

Bursa İl ve İlçe Servis Taşımacılığı Derneği Başkanı Ali Toksöz Bursa'nın ilçelerinden aldıkları "S" plakalarla şehir merkezinde çalışmak isteyen servis şoförlerine müjde verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İl ve İlçe Servis Taşımacılığı Derneği, Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantı ile sıkıntılarını masaya yatırdı. Servis sahiplerinin haklarını mahkeme yolu ile sonucu bağlanacağı müjdesini veren Toksöz, ?ldare mahkemesinin aldığı ürütmeyi durdurma kararı var. Anayasa Mahkemesi'nin aldığı çift cezaların iptali ile ilgili bir karar var. Bunun üzerine bizlerinde bir olup hukuk mücadelesi vermemiz gerekiyor. Belediye başkanın tutumunun biraz yumuşamasını bekliyoruz. Büyükşehir yasası ile beraber edindiğimiz hakları gasp edemeyecekler. Hukuk yolu açıldı. Bizimle ilgili UKOME'nin aldığı kararı uygulamasını istiyoruz. Çift taraflı çalışma hakkımızı senelerden beri gasp eden UKOME aldığı kara uyarak ilçelerden merkeze, merkezden ilçelere çalışma hakkımızı geri istiyoruz. Şuanda halen devam eden ihalenin bitirilmesini ve o esnafında mağdur edilmemesini istiyoruz? dedi.

Yasanın gerekçesinin korsan taşımacılığının önüne geçmek olduğunu ifade eden Toksöz, ?Çıkartılan yasa vergi ödemeyen, oda kaydı bulunmayan ve özellikle belirtmiştir ki karışıklılığa imkan vermemek için İstanbul ve İstanbul gibi büyük şehirlerde korsan taksiciliğin önüne geçmek için çıkartılmıştır. Buna rağmen, bizim ticari olan ?S' plakası olan, ruhsatında personel servisi, öğrenci servisi ibaresi olan araçlarımıza korsan muamelesi yapılmaktadır. Biz uzlaşmak için her yolu deniyoruz. Bizim attığımız gibi onlarında biraz olsun bizlere yaklaşması destek vermesini istiyoruz? diye konuşan başkana toplantıya katılan herkese büyük destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber