İstanbul kara teslim/ Video

Haber Giriş : 20 Aralık 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara'ya kar geldi. İstanbul'da zaman zaman saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli rüzgar ağaçları yola devirdi, gecekondular çöktü. Pendik, Kartal ve Sarıyer'de kar kalınlığı 2 cm'e kadar ulaştı. Üst geçitleri kullanmak isteyen İstanbullular ise ayakta durmakta zorluk çekti. Haramidere'de kar nedeniyle E-5 karayolu Edirne istikametine kapatıldı. Trafik, D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametinde, Sağmalcılar viyadüğünde meydana gelen kaza nedeniyle de TEM bağlantı yolu Ankara istikametinde tamamen durdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürücülere acil çağrıda bulunarak, emniyet şeritlerini boş bırakmalarını istedi.


*Metrobüs yoldan çıktı E-5 yolu trafiğe kapandı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece başlayan karayel yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (saatte 50-80 kilometre hızla) esen rüzgarın etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.

Kentte gece saatlerinde başlayan karla karışık yağmur sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, kentin genelinde etkili olurken, Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.

Fırtına nedeniyle 11 ağaç devrilirken, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.

İBB'den acil çağrı: Emniyet şeritlerini boş bırakın

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İstanbul genelinde trafik felç olurken İstanbul Büyükşehir belediyesi sürücüleri emniyet şeridine girmemeleri konusunda uyardı. İBB'den yapılan açıklamada; ?İstanbul'u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı ve kazalar nedeniyle yollarda trafik aksamaları meydana geliyor. Sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kurtarma ekipleri, kar kürüme ve tuzlama ekipleri olay yerine ulaşamamaktadır. Sürücülerin emniyet şeritlerini boş bırakmaları önemle duyurulur.? denildi.

S rampası kabus oldu

Büyükçekmece D-100 Karayolu S Rampası mevkiinde kar lastiği ve zinciri bulunmayan çok sayıda araç yolda kaldı. Vatandaşlar kayan ve bir türlü hareket etmeyen araçlarını kurtarmak için seferber oldu. Araçları yolda kalan vatandaşlar, otomobillerinin ön bölümüne çıkarak ve ittirerek araçlarını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada araçları kurtarmaya gelen kurtarıcı araç da karla kaplanan yolda mahsur kaldı. Kurtarıcı araç, bir türlü kaldığı yerden çıkamayınca diğer araç sürücüleri harekete geçti. Sürücüler soğuk havada kurtarıcıyı kurtarmak için itmeye başladı. Uzun süren itmenin ardından kurtarıcı yerinden çıkarıldı. Uzun süredir yolda olduğunu ve sınavına geç kaldığını söyleyen bir vatandaş ?İstanbul'un en büyük ilçelerinden Büyükçekmece'deyiz. Saat 10.00'dan beri yoldayım. İkide sınavım vardı ve kaçırdım. Biz buradayız ancak devlet burada yok' şeklinde konuştu.

İStanbul ile bağlantısı 3 saat kesildi

İstanbul'un en büyük semtlerinden Büyükçekmece'nin sabah erken saatlerden itibaren İstanbul ile bağlantısı 3 saatten fazla kesildi. Araçlar yolda kaldı.

Kar yağışının hafta başından itibaren bilinmesine rağmen tedbir alınmadı. Beylikdüzü'nden hem İstanbul hem de Edirne yönüne araçlar uzun süre hareket edemedi. Ulaştığımız Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hata yaptıklarını belirterek sorumluluğun kendilerinde olduğunu söyleyip özür diledi.

İstanbul'un iki otoyolunda trafik tamamen durdu

Trafik, D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametinde, Sağmalcılar viyadüğünde meydana gelen kaza nedeniyle de TEM bağlantı yolu Ankara istikametinde tamamen durdu.

Evsizler için barınma noktaları

Havaların soğumasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor. Metin Oktay Spor Salonu'nda bugün itibariyle 209 kişi misafir ediliyor.

Trafik kazaları

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle yolun kayganlaşması üzerine bir metrobüs, Okmeydanı'nda bariyerlere çarparak E-5 karayoluna geçti. Kazada, iki kişi hafif yaralandı.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yaşığı, trafiği olumsuz etkiliyor. Avcılar'dan Zincirlikuyu istikametine seyir halindeki bir metrobüs, yolun kayganlaşması üzerine hattından çıktı, bariyerleri devirerek E-5 karayoluna geçti.

Çarpmanın etkisiyle lastikleri patlayan metrobüs, E-5 karayolunda ters yönde yaklaşık 30 metre sürüklendi. Araçta, maddi hasar oluştu.

Kazada, hafif yaralanan sürücü Muhammet Toprak ve yolcu Ebru Arslan ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle metrobüsün Avcılar-Zincirlikuyu istikameti trafiğe kapanırken, seferler, tek yönlü kontrollü sağlandı.

E-5 karayolunda ise Zincirlikuyu-Avcılar istikametindeki bir şerit, metrobüsün yolu kapatması nedeniyle trafiğe kapandı. Araç geçişlerine diğer şeritlerden kontrollü izin verildi. Bu sırada E-5 karayolu üzerinde yoğun trafik oluştu.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kaza yapan metrobüsün kaldırılmasının ardından E-5 karayolu ve metrobüs yolu trafiğe açıldı.

Sefer iptalleri

İDO saat 13.00'deki Kartal-Yalova, 14.30'daki Yalova-Kartal, 18.30'daki Bandırma-Yenikapı seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Kar, hava trafiğini olumsuz etkiliyor

İstanbul'da etkili olan kar yağışı, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak ve araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Atatürk Havalimanı apron alanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) kar temizleme araçlarıyla yolları açıyor, uçaklar da özel solüsyonla yıkanıyor.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttıran kar, Atatürk Havalimanı'nı beyaza bürüdü. Kar, apronda, uçak ve yer hizmeti veren araçların çalışmasını olumsuz etkiliyor. Uçaklarda anti-icing adı verilen yöntemle buzlanmaya karşı önlem alındı. THY'ye ait uçaklar pist başına çıkmadan, girdikleri kuyrukta, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanıyor.

Apronda, körüklere yanaşan uçakların kar yağışı nedeniyle daha yavaş hareket ettikleri gözlendi.

DHMİ Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, ''50 personel ve 49 araçla kar temizleme çalışmaları başlattık. Pistlerde kapanma durumu söz konusu değil. Pistlerde frenleme değerleri normal ve sürekli ölçüm yapıyoruz. Yarın akşama kadar kar yağışının süreceğini tahmin ediyoruz ve akşam da don bekliyoruz. Don olayına karşı pistlerde buz çözücü de-icing işlemini yapıyoruz. Seferler normal olarak gerçekleştiriliyor'' diye konuştu.

Bu arada, THY'nin TK 2718 sefer sayılı İstanbul-Iğdır ile TK 463 sefer sayılı İstanbul-Simferopol ve TK 1871 sefer sayılı Venedik uçuşları gidilecek yerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

FIRTINA ETKİSİNİ ARTIRACAK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, saatte 80 kilometre hızla esen rüzgar gece saatlerinde etkisini daha da artıracak.


*Meteoroloji'den 'kar' uyarısı... İşte 5 günlük haritalı tahmin


Balkanlardan gelen soğuk hava, İstanbul'un tüm kesimini etkisi altına aldı. Meteoroloji'den alınan bilgiye, Cuma günü öğleye kadar yağışların sulu kar ve hafif kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'de kar kalınlığı 2 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde etraf beyaz örtüye büründü. Şehir merkezinde ise yağışlar sulu kar ve hafif kar şeklinde devam edecek.

AA-CHA-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber