Tartan: Halk, Büyükşehir belediye başkanı olmamı isterse onur duyarım

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yerel seçimlere yaklaşık 1 yıl kala İzmir Büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna aday olacağı mesajını verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir adaylığı için isminin geçmesinden mutluluk duyduğunu ve halktan gelecek talebe göre hareket edeceğini belirten Tartan, ?1995 seçimlerinden beri baktığınızda, İzmir halkının kalbinde olmak çok güzel, eskimemişiz. Hala bakan, milletvekili, büyükşehir belediye başkanı görmek isteyenler var. Demek ki halk bunu görüyor. Ancak şu an Konak için çalışmaktan mutluyum. Ama yarın halk derse Büyükşehir belediye başkanı olsun, ondan da onur duyarım. İşimi hakkıyla yaptığım için büyük keyif alırım. Eskiden bakan, şimdi belediye başkanıyım diye bakmam. Verilecek her göreve hazırım. Yeter ki halkın istemi olsun. Yüreğimin götürdüğü yere giderim. Her göreve hazırım.? dedi.

"KATI ATIK TESİSİNİN YERİ İÇİN ORTAK KARAR GEREKİYOR"

İzmir gündemini uzun süredir meşgul eden katı atık tesisinin yeri konusunda da mesajlar veren Tartan, tesisin yeri belirlenirken ortak bir karar alınması gerektiğini söyledi. ?Büyükşehir, tesis için Konak sınırlarında bir yeri seçseydi tavrınız nasıl olurdu?' sorusuna Tartan, ?Sadece şunu söyleyebilirim; böyle bir konunun gündeme gelmesi durumunda tartışılıp konuşulması gerekiyor. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulması ve ortak bir karar alınması gerekir.? cevabını verdi.

Son olarak İzmir'de yaşanan katı atık tesisinin yeriyle ilgili Büyükşehir ile ilçe belediyeler arasında koordinasyon sıkıntısı olup olmadığı sorusuna Konak Belediye Başkanı Tartan, ?Ben bugüne kadar, Aziz Bey de dahil, hiçbir kişi ve kurum ile kavga içine girmedim. Hiçbir çatışma içinde olmadım. Kentin bana emrettiği her şeyi yerine getirdim. Aziz Bey de bir konuşmasında dile getirmişti; Konak'a hiçbir şey yapmamışız diye. Olsun. İzmir'e yapılmış hizmet, Konak'a yapılmış hizmettir. Ufak tefek bazı isteklerimiz oluyor. Takdir Aziz Kocaoğlu'ndadır. Yaptığı için teşekkür ederim, yapmadığı için sağlık olsun derim. Bu konuda Aziz Başkan'a ne kızarım, ne küserim. Benim çalışma tarzım bu.? değerlendirmesinde bulundu.

"KONAK OLARAK SAĞLIK MÜZESİ KURMAYA TALİBİZ"

EXPO 2020'nin İzmir için çok önemli olduğunu da vurgulayan Tartan, şehrin vizyonunun değişeceğini belirtti. İzmir'in antik dönemden bugüne kadar kaplıcalarıyla ünlü bir yer olduğunu, bölgenin zeytinyağı ile sağlıklı beslenmenin öncüsü olduğunu kaydeden Tartan, ?Ancak bunları ortaya çıkaracağımız bir müzemiz yok. EXPO'daki temamız sağlık. Bu nedenle kente kesinlikle bir sağlık müzesi kurulması gerekiyor. Biz bu işe talibiz. Daha önce 3 müzeyi kente kazandırdık. 2'si yolda. Bize uygun bir bina tahsis edilmesi halinde 3 ay içinde `Sağlık Kültürü ve Gelişimi` adı altında bir müzeyi İzmir`e kazandırırız. Bu sayede EXPO adaylığında bir adım öne geçeriz ve temamız da güçlenir.? dedi.

"EXPO'DA BELEDİYE BAŞKANININ YER ALMAMASI EKSİKLİK"

İzmir için çok önemli olan EXPO 2020'nin Yönlendirme Kurulu'nda, hiçbir ilçe belediye başkanının yer almadığına dikkat çeken Tartan, bunun büyük bir eksiklik olduğunu belirtti. EXPO 2015`te görev alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ya da İnciraltı'nda yapılacak olan EXPO için Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın yer alması gerektiğini de vurgulayan Tartan, ?Belediye başkanlarının olmaması bir eksikliktir. Yerel yöneticinin olmaması kafalarda soru işareti uyandırdı. EXPO heyeti de bunu sormayacak mı? Kent içinde yapılan bir organizasyonda belediye başkanlarından 1-2 tanesinin de komitede görev alması yararlı olurdu.? şeklinde konuştu.

"İZMİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ZAMANI GELDİ"

İzmir'de kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunun da altını çizen Tartan, kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için gecekondu insanının kentsel dönüşüme tüm varlığıyla katılması ve desteklemesi gerektiğini vurguladı. Konak Belediyesi olarak birçok dönüşüm projesine imza attıklarını da ifade eden Tartan, şöyle devam etti:

?Kentsel dönüşüm, evleri yıkıp yerine yeni evler yapmak değil. Kentsel dönüşüm, kent kültürüne, kent tarihine, kent insanına, kent yaşamına sahip çıkmak demektir. Modern kentler için kentsel dönüşüm çok önemli. Konak'ta kentsel bir dönüşüm yapılmasını çok önemsiyorum. Konak Belediyesi'nin yetkileri yasalarla sınırlandırılmış durumda. Tek başımıza karar şansımız yok. Ancak bu konuda çok istekliyim. Kent dönüşümü konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Devlet, hükümet ve yerel yönetimin işbirliği içinde, bir kentsel dönüşümün İzmir için zamanının geldiğini düşünüyorum. Kadifekale'de, Büyükşehir bir çalışma başlattı ve buna destek verilebilir. Gültepe, Gürçeşme, Yeşildere, Ege Mahallesi benim önemsediğim hatlar. Bu konuda bir işbirliği yapma düşüncesindeyiz. Kentsel dönüşüm; halkın sevgisi ve desteğiyle başarıya ulaşabilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber