Sahte savcının oyununu polis bozdu

Bursa polisi, düzenlediği operasyonla bir vatandaşın kendisini savcı olarak tanıtan şüpheli tarafından dolandırılmasını önledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde bir baharat dükkanı işleten 52 yaşındaki Rıdvan Yalman'ı öğle saatlerinde cep telefonundan arayıp kendini savcı olarak tanıtan şahıs, kredi kartı bilgilerinin dolandırıcıların eline geçtiğini belirterek zanlıların yakalanması için evde ne kadar parası varsa alıp gelmesini istedi. Yan komşusuna bir savcının kendisini aradığını söyleyip evinin yolunu tutan Yalman, telefonda sık sık arayan sözde savcının talimatlarını uygulamaya başladı. Evdeki paralarını alan Rıdvan Yalman, sözde savcıdan telefon beklemeye başladı.

Bu arada Yalman'ın uzun süre gelmemesinden kuşkulanan esnaf arkadaşı, hemen durumu polise bildirerek yaşlı adamın dolandırılıyor olabileceğini söyledi. Bölgedeki banka ve PTT şubeleri polis kıskacına alınırken, evinin civarında polis ekipleri tarafından bulunan Yalman, hemen Merinos Karakolu'na götürülerek sözde savcının dolandırıcılık kıskacından kurtarılmış oldu.

Telefonda kendisini savcı olarak tanıtan kişinin çok inandırıcı olduğunu ifade eden Rıdvan Yalman, "Bu tür dolandırıcılıkları televizyonlarda görünce gülüyorduk. Benim başıma da geldi. Kredi kartı bilgilerimin dolandırıcıların eline geçtiğini söyleyip benden para istedi. Evde bulunan 3-4 bin liramı neredeyse onlara verecektim. İyi ki kredi kartımı evde unuttuğumu söylemişim. Teyit için kart numaralarımı da istemişlerdi. Verilmiş sadakamız varmış. Beni dolandırıcıların elinden kurtaran polislerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Emniyet yetkilileri ise, son zamanlarda artan benzer şekildeki dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların 115 Polis İmdat telefonunu aramaların istedi. Hiçbir polis ya da savcının kesinlikle bir olayı aydınlatmak için vatandaşlardan para talep etmesinin söz konusu olmadığını belirten yetkililer, vatandaşların bu tür olaylara karşı daha duyarlı olmasını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber