4/B'lilere Fazla çalışma ücreti müjdesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Aile veSosyal Politikalar Bakanlığı 2012 yılı 4/B hizmet sözleşmesinin 3. maddesindeyer alan ?Normal çalışma saatleri dışında veya tatil güzlerinde yapacağıçalışmalar karşılığında ilgiliye herhangi bir ek ücret ödenmez? ibaresininiptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Sağlık-Sen'in İdare Mahkemesi'ndeaçtığı dava sonuçlandı.

İdareMahkemesi'nin verdiği kararda 4/B'li olarak istihdam edilen sözleşmelipersonelin normal çalışma saatleri dışında çalıştıkları süre için ek ücretödenmeyeceğini öngören hizmet sözleşmesinin söz konusu 3. maddesinin soncümlesinde yer alan ibarenin uluslar arası sözleşmelere ve Anayasa'ya aykırıolduğu belirtilerek yürütmenin durdurulmasına hükmetti.


*4/B'liler, yanlış kesilen prim kesintilerini talep edebilir... İşte örnek dilekçe


Fazlaçalıştırılan sözleşmeli personele ücret ödenmemesinin adaletsiz bir uygulama olduğunubelirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş yargının verdiği kararımemnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Kadrolu memurların fazla çalışmaücretleri ödenirken aynı işi yapan 4/B'li çalışanların ücretlerininödenmemesinin adaletsiz bir uygulama olduğunu kaydeden Memiş, İdare Mahkemesi'ninaldığı bu kararla var olan eşitsizliği ortadan kaldırdığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber