Kaymakamı Bingöl: Sizleri hafızamızın arkasına alıyorsak asıl engelli biziz

Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi, Midyat'ta, Midyat Engellileri Eğitim ve Koruma Derneği'ni (MEEKD) açılışını yapmak üzere ilçeye geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışa katılan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, ?Eğer şu kapıdan çıktıktan sonra sizleri tekrar hafızamızın arka tarafına atıyorsak, asıl engelliler bizleriz.? dedi.

Gölcük Mahallesi, İskenderun Caddesi'nde engelliler binası ve derneği açılış törenine Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Başsavcı Adnan Küçükyumuk, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi, Batman Engelliler Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gezici, Batman Görme Engelliler Başkanı Adnan Sapanca, Batman Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Beyhan Özgener, Süryani Kiliseler Vakfı Başkanı Anto Nuay, Midyat Engellileri Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ekrem Kalkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılıştan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, engellilere önem verilmesi gerektiğini, bu bağlamda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Engellilere engel çıkartanların asıl engelli olduğunu vurgulayan Kaymakam Bingöl, ?Eğer şu kapıdan çıktıktan sonra sizleri tekrar hafızamızın arka tarafına atıyorsak, asıl engelliler bizleriz.? şeklinde konuştu.

Açılışa Süryani Kiliseler Vakfı Başkanı Anto Noay'ın da katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu'nun belediye adına elektrik ve su konusunda derneğe destek sunacaklarını belirtmesi katılımcılar tarafından sevinçle karşılandı.

Devlet yetkilileri tarafından sıcakkanlı ve engelli dostu olarak karşılanmaları karşısında oldukça memnun olduklarını kaydeden Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi ise ?Midyat'ta engellilerin derdiyle dertlenecek yetkililerin olması karşısında çok memnun kaldık.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber