Ölümünün 33. yıl dönümünde ilk kez anıldı

Türkiye'nin Paris Turizm Müşavirliği'ni yürüttüğü sırada Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Yılmaz Çolpan, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından ölümünün 33.yıl dönümünde Kars'ta ilk kez törenle anıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek üyeleri ve Azerbaycan'dan gelen bir grup, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na karanfil bırakarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

ASİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey, burada yaptığı konuşmada, diplomat Yılmaz Çolpan'ı ASALA tarafından şehit edilişinin 33. yıl dönümünde andıklarını belirterek, ASALA'yı yaptığı eylemler dolayısıyla kınadıklarını söyledi.

ASALA'nın 1973 yılında Lübnan'da kurulan ve Türk düşmanlığından beslenen bir terör örgütü olduğunu savunan Gülbey, "ASALA'nın kurulma amacı Türkiye'yi soykırım konusunu kabul ettirmek, toprakları almak ve tazminat hakkını savunmaktır. ASALA'nın bu amacı Ermeni diasporasının amacı haline gelmiştir" dedi.

Gülbey, günümüzde ASALA'nın yok olmadığını, zihniyetini hala devam ettirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunlar Müslüman Türk halkını katletmek için çaba içine girmişler. Bu yakın zamanda hem Türk diplomatlarımızı hem de Azerbaycan devletinin diplomatlarını tehdit edercesine yeni ASALA ismiyle yeniden ortaya çıktılar ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir toplantı yaptılar. ASALA dünya çapında en fazla üyeye sahip ülkelerden biri. ASALA'nın 1 milyon üyesi bulunuyor. ASALA'nın bütün katilleri, ASALA içinde görev yapanların şu anda Ermenistan'da askeri mezarlıkta anıtı bulunuyor. Eğer bunlar katilse, suikast yaparak diplomatlarımızı ve halkımızı katletmişse bunları millet kahraman olarak ilan edemez."

Talatpaşa Komitesi Sözcüsü Cüneyt Akalın ise ASİMDER'in büyük bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, komitenin asılsız Ermeni soykırımını iddialarıyla mücadele ettiğine değinerek, "Lozan'da hep birlikte Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır diye haykırdık. Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber