Avukatlı, siyasili suç örgütüne polis baskını

Çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen ve aralarında avukatların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in de aralarında bulunduğu üç ilde, organize suç örgütü kurarak, tehdit, yaralama, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, senet imzalatma, dolandırıcılık gibi suçlara karıştıkları önüsürülen, lideri olarak Avukat D.A. (Devrim Alabay) ve amcası CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A. (Adnan Alabay) gösterilen 23 kişi çete üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Gözaltı sayısının 31'i bulacağını açıklayan polis, lider D.A.'yı oturduğu binanın çatısında yakalandı. İlçe başkanı A.A.'nın ise arandığı bildirildi. 36 mağdurun şikayetci olduğu zanlıların, tehditle işyerlerini ele geçirdikleri, yaralama olaylarına karıştıkları, sahte belgelerle toplam 3.5 milyona yakın dolandırıcılık yaptıkları ve adli yargılamayı etkiledikleri ileri sürüldü.Organize Suç örgütü kurarak özellikle Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren bir grubun varlığı ihbarları üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 1.5 yıl süren takibinin ardından liderliğini Avukat D.A. (Devrim Alabay) ve amcası CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A.'ın (Adnan Alabay) yaptı iddia edilen suç örgütünün elemanlarının kimlikleri tek tek tespit edildi. Zanlıların karıştıkları suçlarla ilgili araştırmaların da tamamlanmasıyla İzmir, Bursa ve İstanbul'da 50 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda Avukat D.A.'nın yanı sıra Avukatlar A.D.C.T., B.A., futbolcu menejeri M.Ö., oto galerisi sahibi C.S., Karşıyaka Belediyesi'nde müdür S.K.'nin de aralarında bulunduğu 23 kişi yakalandı. Gözaltına alınacak olan kişi sayısının 31'e çıkacağı bildirildi. Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan CHP İlçe Başkanı A.A.'nın evinde bulunamadığı ve aranmaya başlandığı, özel güvenlikli sitede oturan Avukat D.A.'nın ise, polislerin içeriye girmesinin ardından binanın çatısına gizlendiği, ancak polisin buradaki aramalarının ardından bulanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

SAHTE EVRAKLARLA DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR

Suç örgütü lideri olduğu önesürülen avukat D.A.'nın kendisine müracaat eden mağdur kişilere sahte evraklar imzalattıktan sonra borçlandırarak işyerlerini ele geçirdiği, ayrıca yine bir cinayet olayında akrabası H.A.'nın cezaevine girmemesi için başka bir kişiyi zanlı gibi polise giderek suçu üstlenmesini sağladığı ileri sürüldü. Zanlıların, yine Alsancak semtinde başkasına ait işyerini sahte evrak düzenleyerek işadamına 1 milyon 800 bin TL karşılığında satmak için anlaştıkları parayı aldıkları ancak tapu işlemlerini gerçekleştirmedikleri öne sürüldü. Karşıya'da hayatını kaybeden bir kişinin 1 milyon 200 bin TL'lik mal varlığını da, yine sahte belgelerle üzelerine aldıkları ileri sürüldü.

ASKERİ İHALELERE FESAT KARIŞTIRMIŞLAR

Taşımacılık şirketleri de bulunan zanlıların, özellikle askeri personelin taşınması için açılan ihalelere katıldıkları ve burada da çeşitli usulsüzlüklere karıştıkları iddia edildi. Suç örgütü üyelerinin, bu ihalelere katılan diğer firmaları para vererek ya da tehdit ederek çekilmelerini sağladıkları iddiasının araştırıldığı bildirildi.

Zanlıların ayrıca, tanınmış bir restoranı ele geçirmek için orada kavga çıkardıkları çalışanları yaraladıkları, rüşvet vererek bilirkişi raporlarını istedikleri şekilde çıkmasını sağladıkları, kendilerinden şikayetci olan H.K.'yi, bunu geri çekmesi için silahla yaraladıkları, işadamı K.G.'ye zorla senet imzalattıkları, işadamı S.K.'yi tehdit ettileri, kendilerinden alacaklı olan bir kişiyi ise sahte belgelerle borçlandıdıktan sonra cezaevine girmesini sağladıkları da ileri sürüldü.

Bu arada polisin yakalamak için her yerde aradığı ve gidebileceği yerlere opeasyon düzenlediği CHP karşıyaka İlçe Başkanı A.A.'nın ise., siyasi nüfuzunu kullanarak işyerilerine ruhsat çıkardığı, ihaleler için aracı olduğu ileri sürüldü. Toplam 36 kişinin şikayetci olduğu zanlıların, 25 farklı olaya karıştıkları belirtildi.

PARA VE MALLARINA EL KONULDU

Zanlıların bankalardaki yaklaşık 3.5 milyon TL paraları ile çok sayıda lüks araba ve işeri, ev gibi gayrimenkullerine de el konuldu. Zanlıların sorgularına başlandığı alınacak olan yeni bilgiler doğrultusunda gözaltı sayısında artış da olabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber