Sokaklardaki sahipsiz hurda araçlar toplanıyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçenin gün geçtikçe planlı bir büyüme gösterdiğini, büyük bir alan içerisinde yaşanılan mekânlarda halk ve çevre sağlığına belediye olarak çok önem verdiklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye olarak, birçok şikayet konusu olan atıl halde bulunan, sokaklarda veya arazide sahipsiz terk edilen hurda araçların belediye tarafından toplandığını ve bu çalışmaların devam edeceğini duyurdu.

Başkan Memduh Büyükkılıç, sokaklarda veya arazilerde sahipsiz olarak bulunan bakımsız, paslanmış, camları kırık ve özellikle mahalle çocukları açısından son derece tehlike arz eden hurda araçları belirli aralıklarla belediye olarak topladıklarını hatırlattı. Büyükkılıç, ?Halk ve çevre sağlığına büyük önem veriyoruz. Özellikle söz konusu çocuklarımız olunca, bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Belediye olarak sokak ve arazilere bırakılmış olan sahipsiz oto veya benzeri araçlar mahalle sakinleri açısından da tehdit oluşturmaktadır. Çünkü bu araçlar hem paslanması, hem de cam artıkları ile elektrik kabloları açısından insan sağlığını zarar verebilir. Mahalle çocukları bu araçlarda oyun oynamakta bunun neticesinde çocuklar yaralanabilmektedir. Bu neden ile halk ve çevre sağlığı açısından bu araçları topluyoruz.? dedi.

Büyükkılıç, hurda araçların belediyenin çöp toplama biriminde çalışan ve ilçenin her gün sokak sokak gezerek çöp toplayan ekiplerce belirlendiğini ve zabıta birimince de tutanak tutularak belediyenin atölyesine götürüldüğünü ifade etti. Mahallesinde, bahçesinde veya arazilerde hurda araç görüp kaldırılmasını isteyenlerin 222 66 29 nolu telefona bildirmeleri gerektiğini kaydetti. Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışma ile aynı zamanda çevre dostu bir belediye olarak çevre ve görüntü kirliliğine de son verilmiş olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber