Beyin ölümü gerçekleşen gencin organları bağışlandı

Uşak'ta 18 Aralık 2012'de bir minibüsle motosikletin çarpışması sonucu yaralanan üç gençten biri olan 15 yaşındaki Resul Aydın'ın, tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Babası Nusret Aydın ve annesi Ayfer Aydın ile görüşen Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, aile tarafından karaciğer, böbrek, kalp, akciğer ve pankreasın bağışlanması üzerine İzmir Organ Nakil Merkezi'ne bilgi verildi.

Ailenin bir kız ve iki erkek çocuğundan biri olan Resul Aydın'ın babası, yakınlarının kolları arasında güçlükte ayakta durabildi. Söyleyebildiği tek cümle, ?Analar babalar ağlamasın yeter.? oldu. Evde gözyaşları içinde olan anne Ayfer Aydın da, ?Başka anne babalar ağlamasın diye oğlumun organlarını bağışladım. Önce yüzünü ve vücudunu parçalamasınlar dedim, sonra düşündüm, benim gibi başka anne babalar vardır ağlayan dedim. Ben ağlıyorum, onlar ağlamasın. Evladımın organlarını verelim, onlar gülsün diye bütün organlarını bağışlama kararı aldık. Gözleri ve yakışıklı yüzünü vermedim. Tek dileğim, organları alan kişilerin gelip bizi görmesi. Oğlumun organlarının onlarda yaşadığını göreyim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber