Hırsızlık iddiasıyla yakalanan 79 şüpheliden 12'si tutuklandı

Adana'da son bir haftada hırsızlık şüphelisi olduğu iddiasıyla 79 kişi gözaltına alındı.50 olayı aydınlatan polisin gözaltına aldığı şüphelilerden yalnızca 12'si tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da son bir haftada hırsızlık şüphelisi olduğu iddiasıyla 79 kişi gözaltına alındı. 50 olayı aydınlatan polisin gözaltına aldığı şüphelilerden yalnızca 12'si tutuklandı. Bu arada, kasaptan et çaldıkları ileri sürülen 2 kişiden biri daha yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa mahallesindeki bir kasapta yaşandı. Kasaba giren Runi Alçı ile Eren Sonkaya' buradan 48 kilogram et çaldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis kovalamaca sonucu Runi Alçı'yı yakaladı.

Gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bu arada, Emniyet Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, ikinci şüpheli olarak aradıkları hırsızlıktan 8 kaydı bulunan Eren Sonkaya'yı da yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından adli mercilere sevk edildi.

Öte yandan Adana'da yaşanan hırsızlık olaylarını aydınlatmak isteyen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık bürosu ekipleri, 50 olayın şüphelisi oldukları iddiasıyla son bir haftada 79 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler adli mercilere sevk edilirken bunlardan yalnızca 12'si tutuklandı. Adli merciler, 5 yıldan az süreli yargılamalarda genellikle tutuksuz yargılamayı sürdürüyor. Bu da polisin gözaltına aldığı kişiyi belki defalarca gözaltına alması anlamına geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber