Elbistan'da görmeyen göz hamile bir bayandan alınan kordon zarıyla açıldı

Kahramanmaraş Elbistan Devlet Hastanesi'nde yapılan başarılı bir operasyonla bir vatandaşın kapanan gözü, hamile bir bayandan alınan göbek kordonu zarıyla yeniden görür hale getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözünde ben bulunan ve göz perdesi bu nedenle kapanan Levent Kılıç isimli vatandaş Elbistan Devlet Hastanesi Göz Polikliniği'nde Opr. Dr. Nuh Bingöl'e başvurdu. Daha önce 3 - 4 kez gözündeki beni ameliyatla aldıran fakat bir netice elde edemeyen Levent Kılıç için Opr. Dr. Nuh Bingöl, Türkiye'de sadece 3 -4 merkezde yapılan bir operasyonla hamile bir bayanın izni ile göbek kordonundan zar nakli gerçekleştirdi. İlk olarak hastanın gözü ameliyatla et beninden arındırıldıktan sonra kordon zarı göze monte edildi. Aradan geçen bir aylık süre sonunda ameliyattaki başarı da ortaya çıktı.

Çocukları ve eşinin bakmaya korktuğu bir kişi iken yeniden eski sağlığına kavuştuğunu anlatan Levent Kılıç, "Elbistan Devlet Hastanesi'ne ve doktorumu teşekkür ediyorum. Tam donanımlı birçok hastaneye gittim ve ameliyat oldum hepsi başarısız oldu. Aldırdığım benler yeniden türedi. Burada tereddüt ile gittiğim göz polikliniğinde başarılı netice aldım. 3 saatlik bir operasyonla sağ gözüm yeniden görmeye başladı. Şimdi ailem de korkmuyor. Bende sağlığıma kavuştum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Demek ki Elbistan Devlet Hastanesi'nde de başarılı çalışmalar yapılabiliyormuş." şeklinde konuştu.

Opr. Dr. Nuh Bingöl ise, bu uygulamanın Türkiye'de bir kaç merkezde yapılabildiğini kaydetti. Bingöl, "Daha önce 3-4 kez ameliyat olan hastamızda sağ gözde üst alt ve fornikste Semblefaron yani göz küresi ile kapak arası konjoktivanın çeşitli etkenler nedeni ile göz zarına kaynaması durumu oluşmuştu. Bu tür bir rahatsızlık oldukça riskli ve özel bir operasyon gerektiriyordu. Hastaya göbek kordonundan kök hücre alarak transplantasyon yapıldı. Ameliyat esnasında ve sonrasında hiçbir komplikasyon yaşanmadı. Bir aylık takipte hastanın görme duyusunda herhangi bir problem yaşamadığı gözlendi." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber