Doktorların 'yaşamaz' dediği hidrosefali hastası Öykü 2 yaşına girdi

Bursa'da dünyaya geldikten sonra doktorların 'Yaşamaz, ölür.' dediği Öykü Özcan, iki yaşına girdi. Hidrosefali (beyinde su birikmesi) hastalığına yakalanan minik Öykü, yaklaşık 5 ay önce refleksologlar eşliğinde başladığı tedaviyle büyük gelişme kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Minik Öykü, Özlem-Fatih Özcan çiftinin ikiz çocuklarından biri olarak dünyaya geldi. Doğumdan 10 gün sonra Öykü'nün ikiz kardeşi hidrosefali hastalığından dolayı hayatını kaybetti. Tedavi için beynine şant takılan Öykü, iddiaya göre; doktorların ?2 aydan fazla yaşamaz' demesi üzerine eve gönderildi. Ailesinin hazırladığı steril odadan hiç çıkmadan 1.5 yaşına basan Öykü'nün yaşam mücadelesi herkesi şaşırttı. Sıkıntılı geçen 1.5 yılın ardından televizyonda refleksoloji tedavisi ile ilgili program izleyen aile hemen telefona sarıldı. Refleksologlar eşliğinde tedaviye başlayan Öykü, 5 ayda büyük gelişme kaydetti. Tedaviden önce hareket bile edemeyen Öykü, tedavinin ardından oyunlar oynamaya başladı.

Anne Özlem Özcan, doktorların en baştan hiç umut vermediğini belirterek, doktorların "Ameliyattan bile çıkamaz." dediğini hatırlattı.

Anne Özcan, şunları kaydetti: ?Ama bizim başka şansımız yoktu, denemek zorundaydık. Eve geldiğimizde çocuğumu sevmeye korktum ya ölürse diye ama evladıma bakmam gerekiyordu. Umudumuzu hiç kaybetmedik Öykü'nün odasını steril bir yer haline getirdik. Bir yıl boyunca sadece ben yanına girip çıktım. Mikrop kapmasına engel olduk. Öykü tedaviden önce hiçbir şey bilmiyordu. Kıpırdamadan yatıyordu 1.5 yılımız böyle geçti. Psiko Akademi'ye geldikten sonra mesela tepki vermeye başladı. Baş baş yapmaya, yüz üstü dönmeye, müzik duyduğu zaman tepkiler vermeye başladı. Tedaviden önce sadece sabit bir şekilde duruyordu. Hiç ağlamazdı buraya geldikten sonra çocuğumun sesini duymaya başladık. İlgisini çeken bir şey görünce hemen atılıp almaya çalışıyor. Saçma gelebilir ama bunlar bizim için mucize.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber