Türkiye'nin en büyük kardan heykeli Kars'ta yapıldı

Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine sayılı günler kala Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim Anabilim Dalı Okutmanlarından Uğur Özen, Sarıkamış'ta donarak şehit olan askerlerin 27 metre boyunda, 22 metre eninde Türkiye'nin en büyük kardan heykelini yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ay yıldız ortasında Sarıkamış'ta donarak şehit olan askerlerin heykeli Türkiye'nin en büyük kardan heykeli olarak da dikkat çekiyor. KAÜ yerleşkesinde yaklaşık 55 kamyon kar taşınarak Sarıkamış'ta donarak şahadet şerbeti içen askerlerin heykelini yapan Okutman Uğur Özen, bu çalışmayı yaparken Sarıkamış'ta donarak şehit düşen askerleri daha iyi anladığını söyledi. Özen, ?Sarıkamış Şehitlerinin Allahuekber Dağları'nda donması olayına, şahadet şerbeti içmeleri olayına bir tavır olarak KAÜ kampüsünde yaklaşık 27 metre boyunda, 22 metrede en olarak hasebiyle 550 metre kareye bir kar anıt heykel, gönlümüzde buz tutan Sarıkamış şehitleri anıtı anlamında bir anıt heykel çalışması düzenledik. Bu anlamda yaklaşık olarak 50-55 kamyona yakın bir kar buraya yığıldı ve bu yığılmadan sonra bir ay yıldız formu oluşturduk. Formun ortasına Sarıkamış'ta şehit düşmüş askerlerimizi temsilen bir çalışma yaptık? dedi.

GECE EKSİ 20 DERECE SOĞUKTA ÇALIŞTI

Donarak Sarıkamış'ta şehit olan askerlerin heykelini eksi 20 derece soğukta gece geç saatlere kadar çalışarak yaptığını belirten KAÜ Okutmanlarından Uğur Özen, ?Sarıkamış'ta şehit düşen askerlerimizi Allahuekber Dağları'nda şehit düşen askerlerimizi, donarak şehit düşen askerlerimizi burada bu çalışmayı yaparken anlamamak mümkün değil. Çünkü eksi 20 derecede hafta sonu da dahil olmak üzere saat gece 22.00'lara kadar bu çalışma devam ettim. Dolayısıyla oradaki şahadet şerbetini içerken askerlerimizin çekmiş oldukları ızdırapları ve acıları da bir nevi manevi anlamda olmasa da tatmaya çalışmış oluyoruz. Donma olayına kar malzeme olarak çok yakın bir malzeme olduğu için karla çalışmamız aslında ayrı bir ironi katıyor işimize. Bu anlamda da karı bu şekilde değerlendirmiş olduk. Aslında olumsuz olan bir durumu lehimize çevirmiş ve olumlu bir hale bir sanat yapısı haline dönüştürmüş olduk? diye konuştu.

KAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü hocası Uğur Özen, yaklaşık 20 gün eksi 20 derece soğukta gece geç saatlere kadar çalıştı. Özen'e İŞKUR'dan elemanlar da yardımcı oldu.

Sarıkamış anısına yapılan donarak şehit olmuş asker heykelleri Türkiye'de yapılmış en büyük kardan heykel olarak dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber