Diyarbakır'da sel baskını

Diyarbakır'da aşırı yağış nedeniyle oluşan selin ardından bir binanın zemin katı kullanılmaz hale geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'de son günlerde etkili olan yağışın ardından oluşan sel suları Kuyubaşı TOKİ'de bir binanın bodrum ve zemin katının sular altında kalmasına neden oldu. Yağmur ve sel suyunun evlerini bastığı Mahmut Karayol ailesiyle birlikte geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldı. Karayol, 4 yıldır apartman sakinlerinin bu durumu yaşadığını belirterek, her yağmur yağdığında, apartman sakinlerinin zor anlar yaşadıklarını söyledi. Karayol, bu durumdan dolayı çok mağdur olduklarını kaydederek, "Sel baskınından dolayı, binanın bodrum katı su ile doldu. Elektrik panoları bodrum katında yer alıyor. Bu yüzden elektrikler kesildi. Dün akşamdan beri elektrik olmadığı için binalara doğalgaz verilemiyor. Doğalgazın olmamasından dolayı ısınma problemi yaşıyoruz. Çoluk çocuk hasta oldu" dedi.

Sel sularının evini basmasından dolayı eşyalarının bir kısmını dışarı taşıyan Karayol, ancak birkaç parça eşyalarını kurtarabildiklerini söyledi. Karayol, "Kurtarabildiğimiz eşyaların dışında kullanabilir eşyamız kalmadı. Dün gece sel sularından kurtardığımız eşyaların başında sabaha kadar nöbet tuttum. Yetkililerin bir an önce bu konuya çözüm bulmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

İçme suyu depolarının sacdan olduğunu belirten Karayol, depoların kenarlarından sızıntı olduğunu, pis yağmur suyunun içme suyuna karıştığını da sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber