İnternetten alışverişte kaptıkaçtı çalışanlara dikkat

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yaklaşan yeni yıl nedeniyle hediyelerini internet üzerinden alacakları uyardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılmaz, güvenli olmayan sitelerden yapılan alışverişlerde bir hafta sonra sağlayıcı adresine ulaşılamadığına da dikkati çekti.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Sıtkı Yılmaz, yeni yıla sayılı günler kala alışverişler ve kutlamaların yanı sıra paket turlar hakkında da bilgi verdi. Yapılacak harcamalarda bütçeye dikkat edilerek kredi kartına yüklenilmemesini tavsiye eden Yılmaz, özellikle eğlence adına sağlığın riske atılmamasını istedi.

Çarşı pazardan yapılacak alışverişlerde ürünün kusurlu çıkması durumunda satıcıyı 30 gün içinde yazılı olarak bilgilendirmek gerektiğini hatırlatan Yılmaz, paket tur sözleşmeleri konusunda ise şunları kaydetti: ?Paket-Tur sözleşmesi yapan tüketicilerimiz seyahat acentesinden mutlaka turla ilgili bir broşür istemelidir. Çünkü anlaşmazlık durumunda broşür, hak arama mercilerine sunulabilecek en önemli belgedir.?

?SÖZLEŞMEDEN CAYMA HAKKINIZI KULLANIN?

Yılmaz, yeni yıl hediyesini internetten yapacak olanları ise şöyle uyardı: ?Yeni yıl hediyesini internet üzerinden almak isteyen tüketicilerimizi de hem uyarmak, hem de hakları konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Güvenli olmayan sitelerden yapılan alışverişlerde bir hafta sonra sağlayıcı adresine ulaşılamamaktadır. Bu nedenle güvenli olmayan sitelerden alışveriş yapmayınız. İnternet üzerinden alışveriş yapmanız durumunda Tüketici Yasası'nın 9/A maddesi ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliği'nin 8. maddesine göre, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahip olduğunuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Cayma bildiriminin bir adedinin de bankaya verilmesinde yarar olduğunu düşünüyoruz.?

?KART NAKİTE KAPATILIYOR?

Karşılığı bulunmayan alışverişlerden tüketicilerin kaçınması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti: ?Kredi kartı üzerinden yapılan borçlanmaların karşılığının olmaması durumunda daha pahalıya mal olacağının bilinmesini istiyoruz. Bir takvim yılı içinde üç kez dönem borcunun yüzde ellisinin ödenmesi durumunda kredi kartının limitinin artırılmayacağı ve nakite kapatılacağını aracılığınızla bir kez daha tüketicilerimize hatırlatmak istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber