Engelliler dokumacılık ve marangozluk yapıyor

Bursa'da Baha Cemal Zagra Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Merkezi'nde öğrenim gören engelli öğrenciler dokuma makinesinde ev tekstili ürünleri üretiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli öğrenciler çeşitli eşyalar üreterek tedavi görüyor. BTSO Eğitim Vadisi'ndeki Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Eğitim ve İş Merkezi, engelli çocukları 3 yaşından itibaren eğitime tabi tutarak hayata hazırlıyor. Günde 7 saat okulda öğrenim gören otistik engelli öğrenciler, gördükleri eğitimle hayata hazırlanıyor. Eğitimler sayesinde engelli öğrenciler, kendine saygı ve güven duymayı öğrenirken, dokuma atölyesinde ev tekstili ürünleri üretiyor.

Dokuma atölyesi eğitmeni Nuran Usta, dokuma bölümünde 12 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, ?3 sınıfımız var. Her sınıfta 4 öğrenci var. Dokuma yapabilen öğrenci sayısı çok az. Yapabilenlerle bir şeyler yapıyoruz. Perdeler, yastık kılıfları ve heybeler dokuyoruz. Onlara şekil veriyoruz. Dokuma işlerini komple engelli öğrencilerimiz yapıyor. Bu çalışmalar öğrencilerin hayata tutunmalarını sağlıyor. Biraz daha hayatı öğrenebiliyor. Evlerde oyalanabilecekler bir şeyler üretiyoruz? dedi.

DOKUMACILIK YAPIYORLAR

Usta, dokuma makinesi başında engellilerin güzel vakit geçirdiğini ifade ederek, ?Onlar burada moral buluyor. Burada hem iş öğreniyorlar, hem de yeni ürünler üretmenin tadını çıkarıyorlar. Atölyemizdeki perdeleri engelli öğrencilerimiz üretti. Hem kendileri için hem bizim için güzel gelişmeler oluyor? dedi.

213 öğrencinin eğitim gördüğü merkezin müdürü Erkal Çınar ise, dokuma atölyesi sayesinde öğrencilerin bir şeyler üretebilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, ?Bu bölümümüzde ilk önce iki makine ile işe başladık. Normal dokuma atölyelerini yaptık. Bunların hepsini günlük hayatta kullanmalarını sağlamak istiyoruz. Maksadımız öğrencilerimizin günlük hayatta bu işleri yapabilmeleri. Onları evlerde yalnız bırakmamalıyız. Biz bu konuda onlara gereken her türlü desteği veriyoruz? dedi.

Merkezde dokuma atölyesinin yanı sıra ahşap bölümü de bulunuyor. Bu bölümde yaklaşık 10 öğrenci eğitim görürken, öğretmenler engellilere ahşap sanatının inceliklerini öğretiyor.

Burada ellerine aldıkları zımpara ve boyalarla ahşaba şekil veren engeliler ise, ?Okulumuzu ve öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Burası evimiz gibi. Okuldan memnunuz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber