Konya'daki suç örgütü operasyonu

Konya'da suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan ve sorgularının ardından Antalya'da adliyeye çıkarılan 15 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan ve sorgularının ardından Antalya'da adliyeye çıkarılan 15 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gözaltına alınan 15 zanlı, sorgularının ardından Antalya'ya adliyesine getirildi. Savcılıktaki sorgularının ardından "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen zanlılardan aralarında örgüt lideri Sıracettin Y'nin de bulunduğu 3 kişi tutuklandı. 12 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya'da düzenlenen ve 19 adet ruhsatsız silahın ele geçirildiği operasyonda zanlıların Konya Balık Hali ve semt pazarlarındaki esnaf üzerinde baskı oluşturarak hakimiyet kurmaya çalıştığı iddia edilmişti. Toptancı halinde kendi istedikleri kişilerin dışında kimsenin çalışmasını istemeyen zanlıların, yaralama olaylarına da karıştıkları ileri sürülmüştü.

Merkez Meram ilçesinde 15 Şubat'ta, hale kamyonlarla balık taşıyanlar arasında çıkan kavgada Sıracettin Y. ve Recep Y'nin silahla vurularak yaralanması olayına karıştığı iddiasıyla M.K. (16) gözaltına alınmıştı. M.K. polis aracıyla Feridiye Polis Merkezi'ne getirildiği sırada uzun namlulu silah ve tabancayla saldırıya uğramıştı.

Polisin, 4 gün önce de "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" iddiasıyla düzenlediği operasyonda 20 kişi yakalanmıştı.

M.K'nın saldırıya uğraması olayıyla şüphelilerin bağlantısı olduğunun düşünüldüğü öğrenilmişti.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber